Ніжні котлети з індичого фаршу
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг індичого фаршу
- 1 цибуля
- 1 невелика морква
- Невеликий пучок свіжої зелені
- 1 ст. ложка борошна
- 1 ст. ложка крахмалу
- 1 ст. ложка гірчиці
- 1 зубчик часнику
- Сіль та перець за смаком
- Рослинна олія для смаження
Рецепт приготування:
- Очистіть та дрібно наріжте цибулю. Змішайте індичий фарш з цибулею у мисці та добре перемішайте.
- Очистіть моркву та натріть на терці, часник також дрібно наріжте або пропустіть через часнокодавку. Промийте та дрібно наріжте свіжу зелень.
- Додайте до фаршу нарізану моркву, часник та зелень, добре перемішайте. Додайте борошно, крахмал, сіль та перець за смаком, знову перемішайте.
- Розігрійте на сковороді 3-4 ст. ложки рослинної олії та викладіть на неї овальні котлети (формуйте їх мокрими руками). Смажте котлети на середньому вогні до золотистого кольору з обох боків.
- Після смаження котлет викладіть їх на тарілку, попередньо покладіть на неї паперовий рушник, щоб зібрати надлишкову олію. Продовжуйте смажити котлети, поки не закінчиться весь фарш.
- Подаємо ніжні котлети з індичого фаршу гарячими як основну страву. Можна подати зі смаженою, картоплею, овочами або салатом.
Індичий фарш має дуже низький вміст жиру та високу концентрацію білків, тому це ідеальна альтернатива для котлет зі свинини або яловичини. Морква додає котлетам соковитості та солодкого смаку, а зелень та часник підкреслюють смак страви. Готуйте ці котлети вдень або ввечері, їх можна зберегти в холодильнику та підігріти наступного дня. Це ідеальна страва для тих, хто хоче швидко та просто приготувати поживний обід.