Печериці в сметані з соєвим соусом

Печериці в сметані з соєвим соусом
4.0
(6)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 г печериць
  • 120 г сметани 20-25%
  • 4 ст.л. соєвого соусу
  • Кілька гілочок петрушки (за бажанням)
  • Чорний молотий перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Печериці добре вимити та порізати на невеликі шматочки.
  2. Розігріти на сковороді кілька ложок рослинної олії та додати гриби. Смажити печериці на середньому вогні приблизно 10-12 хвилин, помішуючи.
  3. Змішати сметану з соєвим соусом, чорним молотим перцем та ретельно перемішати до однорідного кольору.
  4. Влити сметанний соус на сковороду з грибами та перемішати. Додати нарізану зелень.
  5. Готувати печериці в сметані приблизно 5-7 хвилин на слабкому вогні, помішуючи.
  6. Зняти сковороду з вогню та залишити на декілька хвилин, щоб охолонули.
  7. Розкласти печериці в сметанному соусі на тарілки та подавати до столу гарячими.

Печериці в сметані часто готують як гарнір до м'ясних страв, але вони також ідеально підходять як самостійна страва для вегетаріанців та тих, хто хоче зменшити споживання м'яса.

Якщо ви любите більш гострий смак, можете додати до соусу трохи тертого імбиру або гірчиці. А якщо хочете додати більше свіжості, спробуйте додати нарізані шматочки свіжого або маринованого огірка.