Вареники із замороженою вишнею
Кухня
Інгредієнти:
- 400-450 г борошна
- 400 г замороженої вишні
- 250 мл кефіру
- 100 г вершкового масла або маргарину
- 1 яйце
- крохмаль (опціонально)
- цукор для начинки (за смаком)
- 1/3 ч. л. розпушувача
- щіпка солі
Рецепт приготування:
- Розтопіть масло або маргарин у мікрохвильовці або на водяній бані та охолодіть його до кімнатної температури. Просійте борошно через сито разом з сіллю та розпушувачем в одну миску і перемішайте.
- Змішуючи суху суміш, додайте до неї кефір та розтоплене масло. Вбийте в тісто сире яйце і замісіть його руками на присипаному борошном столі. Покрийте тісто харчовою плівкою або рушником і залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі.
- Після вказаного часу сформуйте з тіста сосиску і наріжте її на шматочки товщиною 1-2 см. Розкатайте кожен шматочок в круглий коржик товщиною приблизно 3-5 мм.
- Покладіть по центру кожного коржику декілька заморожених ягід, посипте їх цукром і додайте щіпку крохмалю. Зліпіть вареники, затиснувши краї тіста над начинкою так, щоб вишня опинилась всередині.
- За допомогою дерев'яної дошки або столу, присипаного борошном, сформуйте всі вареники з залишку кефірного тіста та заморожених ягід.
- Поставте готові вареники в каструлю з киплячою підсоленою водою і доведіть до кипіння. Варіть вареники з замороженою вишнею протягом 5 хвилин після закипання води.
- Вийміть вареники з каструлі шумівкою і подайте до столу гарячими, посипавши цукром та/або зі сметаною. Смачного!
Цікавий факт:
Вареники є однією з найпопулярніших страв української кухні. Вони мають старовинну історію та можуть бути виготовлені з різноманітними начинками, включаючи картоплю, сир, гриби та солодкі ягоди, як в цьому рецепті з замороженою вишнею. Вареники є універсальною стравою, якою можна насолоджуватися і як головним блюдом, і як солодким десертом. Отже, насолоджуйтесь!