Вареники із замороженою вишнею

Вареники із замороженою вишнею
3.8
(12)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400-450 г борошна
  • 400 г замороженої вишні
  • 250 мл кефіру
  • 100 г вершкового масла або маргарину
  • 1 яйце
  • крохмаль (опціонально)
  • цукор для начинки (за смаком)
  • 1/3 ч. л. розпушувача
  • щіпка солі

Рецепт приготування:

  1. Розтопіть масло або маргарин у мікрохвильовці або на водяній бані та охолодіть його до кімнатної температури. Просійте борошно через сито разом з сіллю та розпушувачем в одну миску і перемішайте.
  2. Змішуючи суху суміш, додайте до неї кефір та розтоплене масло. Вбийте в тісто сире яйце і замісіть його руками на присипаному борошном столі. Покрийте тісто харчовою плівкою або рушником і залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі.
  3. Після вказаного часу сформуйте з тіста сосиску і наріжте її на шматочки товщиною 1-2 см. Розкатайте кожен шматочок в круглий коржик товщиною приблизно 3-5 мм.
  4. Покладіть по центру кожного коржику декілька заморожених ягід, посипте їх цукром і додайте щіпку крохмалю. Зліпіть вареники, затиснувши краї тіста над начинкою так, щоб вишня опинилась всередині.
  5. За допомогою дерев'яної дошки або столу, присипаного борошном, сформуйте всі вареники з залишку кефірного тіста та заморожених ягід.
  6. Поставте готові вареники в каструлю з киплячою підсоленою водою і доведіть до кипіння. Варіть вареники з замороженою вишнею протягом 5 хвилин після закипання води.
  7. Вийміть вареники з каструлі шумівкою і подайте до столу гарячими, посипавши цукром та/або зі сметаною. Смачного!

Цікавий факт:

Вареники є однією з найпопулярніших страв української кухні. Вони мають старовинну історію та можуть бути виготовлені з різноманітними начинками, включаючи картоплю, сир, гриби та солодкі ягоди, як в цьому рецепті з замороженою вишнею. Вареники є універсальною стравою, якою можна насолоджуватися і як головним блюдом, і як солодким десертом. Отже, насолоджуйтесь!