Смачні м'ясні зрази з яйцем
Кухня
Інгредієнти:
- 300 гр м'ясного фаршу (бажано свинячо-яловичого)
- 8 перепелиних яєць (або 6 курячих невеликого розміру)
- 1 яйце (для кляру)
- 10 гр вершкового масла
- борошно - опціонально
- панірувальні сухарі - опціонально
- сіль, перець за смаком
Рецепт:
- Яйця для начинки м'ясних зраз покласти в каструлю з холодною водою і поставити її на вогонь. Варити перепелині яйця 5 хвилин після закипання, курячі - 10. Потім перекласти варені яйця в миску з холодною водою і залишити остигати.
- Фарш викласти в миску, посолити й поперчити його за смаком, перемішати. З м'ясної маси сформувати 16 рівних шматочків (або 12 для курячих яєць), розкачати з них коржі. Вершкове масло розрізати на 8 (або 6 відповідно) рівних шматочків. Остиглі яйця очистити від шкаралупи.
- У центр одного коржа фаршу покласти шматочок вершкового масла, варене яйце і накрити другим коржем фаршу. З'єднати краї верхнього і нижнього шматочків фаршу так, щоб яйце опинилося всередині них.
- Таким чином зліпити ще 7 зраз із м'ясного фаршу з перепелиним яйцем (або 5 із курячим). Вбити яйце в невелику миску і збити його виделкою до однорідності. У дві окремі тарілки всипати трохи борошна і панірувальних сухарів. У пательню влити 50-60 мл рослинної олії та поставити на вогонь.
- Кожну котлету обваляти в борошні, вмочити в яйце й обваляти в панірувальних сухарях, викласти в розпечену олію. Запанірувати, вмочити в кляр і викласти на сковороду ще кілька зраз.
- Смажити зрази з яйцем приблизно 3-4 хвилини з кожного боку до рум'яності. Готові зрази перекласти на тарілку, застелене паперовим рушником і дати вбратися зайвому жиру. На сковорідці обсмажити решту котлет.
- Подавати м'ясні зрази з яйцем до столу гарячими, з будь-яким гарніром на ваш смак. Смачного!
М'ясні зрази з яйцем, відомі також як "сюрпризні котлети", стали популярними стравами в багатьох кухнях світу. Їхній унікальний дизайн із яйцем, схованим усередині, робить їх привабливими для дітей і дорослих. Спробуйте цей рецепт і порадуйте своїх близьких смачними та незвичайними кулінарними враженнями!