Серця в сметанному соусі

Серця в сметанному соусі
4.3
(5)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг курячих сердець
  • 200 мл чистої води
  • 1 цибулина
  • 3 ст.л. сметани
  • 1 ст.л. томатної пасти
  • 1 ст.л. борошна
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Курячі серця перебрати у друшляк та ретельно промити. Видалити судинки та жирні шматочки. Цибулю очистити та дрібно нарізати.
  2. На сковорідці розігріти 2-3 ст.л. рослинної олії і додати нарізану цибулю. Припустити її на слабкому вогні до золотистого кольору протягом 3-4 хвилин.
  3. Додати на сковорідку з цибулею і залишеною олією курячі серця та тушкувати їх 15 хвилин на середньому вогні під кришкою.
  4. Підготувати сметанний соус: змішати в одній мисці сметану з томатною пастою, додати борошно, ретельно перемішати до однорідності. Постійно помішуючи, додати воду до отриманої маси.
  5. Перелити отриманий соус на сковорідку з серцями, накрити кришкою і готувати їх ще близько 15 хвилин на невеликому вогні. Коли страва приблизно готова, додати сіль, перець та спеції за смаком, за бажанням можна додати нарізану зелень.
  6. Зняти сковорідку з вогню, накрити кришкою і залишити настоятися протягом півгодини. Подавати тушковані курячі серця в сметанному соусі до столу гарячими, з будь-яким гарніром на ваш смак. Смачного!