Серця в сметанному соусі
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг курячих сердець
- 200 мл чистої води
- 1 цибулина
- 3 ст.л. сметани
- 1 ст.л. томатної пасти
- 1 ст.л. борошна
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Курячі серця перебрати у друшляк та ретельно промити. Видалити судинки та жирні шматочки. Цибулю очистити та дрібно нарізати.
- На сковорідці розігріти 2-3 ст.л. рослинної олії і додати нарізану цибулю. Припустити її на слабкому вогні до золотистого кольору протягом 3-4 хвилин.
- Додати на сковорідку з цибулею і залишеною олією курячі серця та тушкувати їх 15 хвилин на середньому вогні під кришкою.
- Підготувати сметанний соус: змішати в одній мисці сметану з томатною пастою, додати борошно, ретельно перемішати до однорідності. Постійно помішуючи, додати воду до отриманої маси.
- Перелити отриманий соус на сковорідку з серцями, накрити кришкою і готувати їх ще близько 15 хвилин на невеликому вогні. Коли страва приблизно готова, додати сіль, перець та спеції за смаком, за бажанням можна додати нарізану зелень.
- Зняти сковорідку з вогню, накрити кришкою і залишити настоятися протягом півгодини. Подавати тушковані курячі серця в сметанному соусі до столу гарячими, з будь-яким гарніром на ваш смак. Смачного!