Грибна солянка

Грибна солянка
3.9
(10)
Метод: На плиті
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5-0,7 кг білокачанної капусти
  • 0,5 кг будь-яких грибів
  • 0,5 кг цибулі
  • 0,5 кг моркви
  • 0,5 кг свіжих помідорів
  • 3 ст.л. цукру
  • 1,5 ст.л. солі
  • чорний мелений перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Гриби потрібно ретельно вимити (за потреби - очистити або зчистити ножем) та всипати у каструлю з киплячою підсоленою водою.
  2. Після закипання зменшити вогонь і варити їх при слабкому кипінні до готовності (5 хвилин для печеріць та гливи, 10 хвилин для білих грибів і від 20 до 30 хвилин для усіх інших лісових грибів). Якщо гриби дуже брудні, можна після закипання злити воду, залити гриби свіжою холодною водою та ще раз довести до кипіння.
  3. Варені гриби відкинути на друшляк та охолодити. Тим часом нашинкувати капусту, очистити цибулю з морквою та нарізати цибулю на чвертинки, а моркву натерти на крупній тертці. Помідори вимити та нарізати кубиками середнього розміру.
  4. Поєднати всі інгредієнти в одній мисці або одразу в глибокій сковороді, додати близько 100-150 мл рослинної олії, сіль, цукор і перемішати. Тушити капустну солянку з грибами близько 1 години на невеликому вогні, періодично помішуючи вміст сковороди лопаткою.
  5. В кінці долити до грибної солянки декілька ложок 9% оцту, додати спеції та чорний мелений перець за смаком, перемішати і зняти з вогню. Накрити сковороду кришкою та залишити настоюватися принаймні 15-20 хвилин.
  6. Подавати солянку з грибами до столу гарячою. Смачного!

Цікавий факт:

Українська кухня славиться своїми смачними супами. Солянка є одним з найпопулярніших страв, яка здатна зігріти душу в холодну пору року та зробити ваш обід по-справжньому незабутнім. Поєднання свіжих овочів, грибів та ароматичних спецій створюють неповторний смаковий букет, який додасть розкіші вашому столу.