Грибна солянка
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5-0,7 кг білокачанної капусти
- 0,5 кг будь-яких грибів
- 0,5 кг цибулі
- 0,5 кг моркви
- 0,5 кг свіжих помідорів
- 3 ст.л. цукру
- 1,5 ст.л. солі
- чорний мелений перець за смаком
Рецепт приготування:
- Гриби потрібно ретельно вимити (за потреби - очистити або зчистити ножем) та всипати у каструлю з киплячою підсоленою водою.
- Після закипання зменшити вогонь і варити їх при слабкому кипінні до готовності (5 хвилин для печеріць та гливи, 10 хвилин для білих грибів і від 20 до 30 хвилин для усіх інших лісових грибів). Якщо гриби дуже брудні, можна після закипання злити воду, залити гриби свіжою холодною водою та ще раз довести до кипіння.
- Варені гриби відкинути на друшляк та охолодити. Тим часом нашинкувати капусту, очистити цибулю з морквою та нарізати цибулю на чвертинки, а моркву натерти на крупній тертці. Помідори вимити та нарізати кубиками середнього розміру.
- Поєднати всі інгредієнти в одній мисці або одразу в глибокій сковороді, додати близько 100-150 мл рослинної олії, сіль, цукор і перемішати. Тушити капустну солянку з грибами близько 1 години на невеликому вогні, періодично помішуючи вміст сковороди лопаткою.
- В кінці долити до грибної солянки декілька ложок 9% оцту, додати спеції та чорний мелений перець за смаком, перемішати і зняти з вогню. Накрити сковороду кришкою та залишити настоюватися принаймні 15-20 хвилин.
- Подавати солянку з грибами до столу гарячою. Смачного!
Цікавий факт:
Українська кухня славиться своїми смачними супами. Солянка є одним з найпопулярніших страв, яка здатна зігріти душу в холодну пору року та зробити ваш обід по-справжньому незабутнім. Поєднання свіжих овочів, грибів та ароматичних спецій створюють неповторний смаковий букет, який додасть розкіші вашому столу.