Чахохбілі по-грузинськи

Чахохбілі по-грузинськи
4.0
(8)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 велика курка (приблизно 1,5 кг) або 8 курячих стегон
  • 3 свіжих помідори
  • 2 консервованих солених помідори
  • 2-3 цибулини
  • 2-3 шт болгарського перцю
  • 1 головка часнику
  • пів-лимона
  • борошно (за бажанням)
  • невеликий пучок кінзи, петрушки та кропу
  • приправа "Хмелі-сунелі" за смаком
  • сіль, чорний і червоний мелений перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Промийте курку, обсушіть, відділіть м'ясо разом зі шкіркою від кістки та наріжте на великі шматки. Розігрійте 2-3 ст. л. рослинної олії на сковороді та обсмажте половину м'яса на сильному вогні протягом 3-5 хвилин, постійно помішуючи лопаткою.
  2. Перекладіть курку на тарілку, на сковороду додайте ще декілька ложок олії, розігрійте і просмажте іншу половину м'яса. Покладіть просмажене м'ясо в бік, на ту саму сковороду додайте рештки олії та подрібнену цибулю, тушкуйте її на слабкому вогні протягом 5-7 хвилин, періодично помішуючи.
  3. Промийте болгарський перець, видаліть насіння і наріжте перець напівкільцями. Обсмажте його у сковороді на рештках олії на середньому вогні до м'якості. Промокніть усі обсмажені інгредієнти паперовим рушником, щоб позбутися від надлишкової олії і покладіть у глибокий казанок або сковороду.
  4. Очистіть кислі помідори від шкірки та розітріть їх виделкою в пюре. Надріжте ножем свіжі помідори, погрузьте їх у каструлю з кип'ятком і проваріть протягом 1 хвилини. Злийте окроп і залийте льодяну воду.
  5. Після остигання очистіть помідори від шкірки і наріжте невеликими кубиками. Додайте свіжі та кислі помідори до казана з куркою, цибулею та перцем. Очистіть часник, пропустіть його через часникодавку, додайте до казану та перемішайте.
  6. Поставте все на вогонь і, помішуючи, доведіть до кипіння. У окремій мисці розведіть 5 ст. л. борошна у 250 мл окропу (додавайте дуже тонким струмочком, змішуючи борошно віночком) та додайте отриману суміш до казана з чахохбілі. Додайте лимонний сік, всі спеції, посоліть і поперчіть за смаком, ретельно перемішайте.
  7. Тушкуйте чахохбілі по-грузинськи під кришкою (залиште просвіт для виходу пару) при слабкому кипінні протягом приблизно 1 години. В кінці додайте дрібно нарізану зелень, зніміть з вогню і накрийте кришкою. Залиште страву настоятися протягом півгодини.
  8. Подавайте чахохбілі до столу гарячим, прикрасивши свіжою зеленню. Смачного!