Чахохбілі по-грузинськи

Кухня
Інгредієнти:
- 1 велика курка (приблизно 1,5 кг) або 8 курячих стегон
- 3 свіжих помідори
- 2 консервованих солених помідори
- 2-3 цибулини
- 2-3 шт болгарського перцю
- 1 головка часнику
- пів-лимона
- борошно (за бажанням)
- невеликий пучок кінзи, петрушки та кропу
- приправа "Хмелі-сунелі" за смаком
- сіль, чорний і червоний мелений перець за смаком
Рецепт приготування:
- Промийте курку, обсушіть, відділіть м'ясо разом зі шкіркою від кістки та наріжте на великі шматки. Розігрійте 2-3 ст. л. рослинної олії на сковороді та обсмажте половину м'яса на сильному вогні протягом 3-5 хвилин, постійно помішуючи лопаткою.
- Перекладіть курку на тарілку, на сковороду додайте ще декілька ложок олії, розігрійте і просмажте іншу половину м'яса. Покладіть просмажене м'ясо в бік, на ту саму сковороду додайте рештки олії та подрібнену цибулю, тушкуйте її на слабкому вогні протягом 5-7 хвилин, періодично помішуючи.
- Промийте болгарський перець, видаліть насіння і наріжте перець напівкільцями. Обсмажте його у сковороді на рештках олії на середньому вогні до м'якості. Промокніть усі обсмажені інгредієнти паперовим рушником, щоб позбутися від надлишкової олії і покладіть у глибокий казанок або сковороду.
- Очистіть кислі помідори від шкірки та розітріть їх виделкою в пюре. Надріжте ножем свіжі помідори, погрузьте їх у каструлю з кип'ятком і проваріть протягом 1 хвилини. Злийте окроп і залийте льодяну воду.
- Після остигання очистіть помідори від шкірки і наріжте невеликими кубиками. Додайте свіжі та кислі помідори до казана з куркою, цибулею та перцем. Очистіть часник, пропустіть його через часникодавку, додайте до казану та перемішайте.
- Поставте все на вогонь і, помішуючи, доведіть до кипіння. У окремій мисці розведіть 5 ст. л. борошна у 250 мл окропу (додавайте дуже тонким струмочком, змішуючи борошно віночком) та додайте отриману суміш до казана з чахохбілі. Додайте лимонний сік, всі спеції, посоліть і поперчіть за смаком, ретельно перемішайте.
- Тушкуйте чахохбілі по-грузинськи під кришкою (залиште просвіт для виходу пару) при слабкому кипінні протягом приблизно 1 години. В кінці додайте дрібно нарізану зелень, зніміть з вогню і накрийте кришкою. Залиште страву настоятися протягом півгодини.
- Подавайте чахохбілі до столу гарячим, прикрасивши свіжою зеленню. Смачного!