Кролик у мультиварці: Смачна страва для всієї родини
Кухня
Інгредієнти:
- тушка кролика, вагою близько 1-1,2 кг
- 0,5 кг печериць
- 400 мл вершків 30-35%
- 1 велика цибулина
- 1 середня морква
- дві гілочки чебрецю
- сіль, перець за смаком
Рецепт:
- Кролика промити, обсушити і розрубати на порційні шматки середнього розміру, натерти сіллю і перцем. Цибулю почистити і порізати дрібними шматочками, гриби вимити, обсушити і порізати маленькими кубиками. Моркву почистити і натерти на крупній тертці.
- У мультиварці розігріти пару ложок рослинної олії в режимі Випічка і викласти цибулю. Через пару хвилин додати в мультиварку моркву і перемішати. Ще через 1-2 хвилини викласти овочі на тарілку, а в мультиварку скласти подрібнені печериці.
- Смажити гриби в тому ж режимі до готовності близько 15 хвилин і перекласти на тарілку до овочів. У мультиварку влити ще кілька ложок олії, розігріти і викласти шматочки м'яса з кістками.
- Смажити кролика в мультиварці приблизно 2 хвилини з обох боків. Чебрець промити і дрібно нарізати, посипати ним м'ясо, викласти смажені овочі з грибами, посолити і влити вершки.
- Готується кролик у мультиварці приблизно 40 хвилин у режимі Випічка під кришкою. Після звукового сигналу залишити страву в мультиварці на 15 хвилин. Відкрити кришку, розкласти м'ясо з соусом по тарілках і подавати до столу. Смачного!
Кролик - це надзвичайно корисне джерело білка, вітамінів і мікроелементів. Він має низький вміст жиру і є чудовою альтернативою червоному м'ясу. Використання мультиварки для цього рецепта дає змогу заощадити час і зберегти найкращі смакові властивості кролика. Спробуйте цю страву та відчуйте її неповторний смак і аромат!