Курка в гірчично-медовому соусі
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг стегон (можна замінити стегенцями або ніжками)
- 3 ст.л. меду
- 2 ст.л. соєвого соусу
- 2 ст.л. рослинного масла
- 1 ст.л. гірчиці
- 1 ст.л. гірчиці в зернах
- сіль, перець та спеції за смаком
Рецепт приготування:
- Стегна промити, зняти шкіру і просушити м'ясо на паперовому рушнику. У окремій мисці змішати обидва види гірчиці з рослинним маслом, соєвим соусом, додати спеції та ретельно розмішати.
- Скласти стегна в миску, додати гірчично-медовий маринад, підсолити, поперчити та ретельно перемішати. Накрити миску кришкою та відправити в холодильник маринуватися принаймні 1 годину (чим довше - тим краще).
- Після вказаного часу вийняти стегна з холодильника, форму для запікання застелити фольгою і перекласти туди м'ясо. Попередньо розігріти духовку до 180/200°C, та відправити туди форму з м'ясом, накривши його фольгою.
- Запікати курку в медово-горчичному соусі приблизно півгодини. Потім зняти верхній шар фольги і продовжити запікати курку ще 10-20 хвилин до золотистої скоринки. При цьому періодично поливати поверхню курки стікаючим соусом.
- Вийняти форму з духовки, розкласти запечені стегна по тарілкам і подавати до столу гарячими, з будь-яким гарніром на ваш смак. Смачного!
Цей рецепт простий у виконанні та дозволяє насолодитися соковитим та ароматним м'ясом. Медово-горчичний соус надає страві неповторного смаку, додає пікантну нотку. Експериментуйте зі спеціями та гарнірами, щоб створити ідеальну, на ваш погляд, комбінацію смаків. Ця страва стане чудовим доповненням до будь-якого святкового або повсякденного обіду. Спробуйте приготувати ці смачні стегна, та ви точно захочете повторити цей рецепт знову і знову!