Вареники із замороженою полуницею

Вареники із замороженою полуницею
4.5
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Ланч
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для вареників:

  • 300 г борошна
  • 120 мл молока
  • 1 яйце
  • 50 мл чистої води
  • 1 ст.л. рослинної олії

Начинка для вареників:

  • 400 г замороженої полуниці
  • 100 г цукру
  • 1 ч.л. крохмалу

Рецепт приготування:

  1. Велику миску наповніть борошном, зробіть поглиблення в центрі та розбийте туди сире яйце. Зверху (в поглиблення) влийте суміш молока з водою, все добре перемішайте.
  2. Замісіть еластичне тісто руками, ближче до кінця додайте рослинну олію. За потреби додайте ще трохи борошна.
  3. Накрийте готове тісто для вареників легким кухонним рушником та залиште тісто на 30 хвилин при кімнатній температурі.
  4. Заморожену полуницю покладіть на друшляк, дайте їй повністю розморозитися. Поріжте ягоди навпіл або четвертинки, змішайте в мисці з крохмалем.
  5. Підготовлене тісто обомніть, скачайте з нього ковбаску. Наріжте невеличкими шматочками товщиною 1-1,5 см. Кожен шматочок притисніть і розкатайте в круглий коржик.
  6. Покладіть на одну половину круглого коржика трохи полуничної начинки. Накрийте її другим краєм тіста і добре притисніть краї вареника. За бажанням, для міцності, краї можна прижати виделкою.
  7. Далі можна покласти вареники в морозилку, на заморожування, або зварити їх до готовності в киплячій підсоленій воді (5 хвилин після закипання при слабкому кипінні води).
  8. Відкиньте готові вареники з полуницею на друшляк та дайте їм стекти від води. Подавайте полуничні вареники до столу гарячими, з йогуртом, сметаною, вершковим маслом та/або посипані цукром. Смачного!

Додатково:

Цей рецепт можна варіювати, замість полуниці додавати інші ягоди або фрукти, що дозволить вам насолоджуватися різноманітними смаками та ароматами вареників. Під подачу можна додати цікаві топінги, такі як м'ятні листочки або шматочки шоколаду, щоб прикрасити страву та збільшити її апетитність. Не забудьте запропонувати ці унікальні вареники вашим друзям та родичам,щоб порадувати їх своїм кулінарним майстер-класом!