Паста з мідіями
Кухня
Інгредієнти:
- 450 г пасти (наприклад, тальятелле або спагетті)
- 400 г мідій (свіжих або розморожених)
- 2-3 помідора
- 120 мл білого сухого вина
- пучок базиліку
- 2 ст.л. бальзамічного оцту
- 1-2 зубчика часнику
- оливкова олія
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Заморожені мідії потрібно заздалегідь розморозити та злити всю рідину.
- На помідорах зробити неглибокі хрестоподібні надрізи та покласти плоди в киплячу воду. Через хвилину перекласти помідори в льодяну воду, дати їм охолодитись. Зняти з охолоджених плодів шкурку, порізати м'якоть дрібними кубиками, за бажанням пюрірувати помідори блендером.
- Пасту покласти в каструлю з киплячою підсоленою водою та варити майже до готовності (на 1-2 хвилини менше, ніж зазначено на упаковці). Паста повинна доваритись до стану аль денте (трохи тверда всередині).
- Базилік промити і відокремити листя від гілочок, останні дрібно порізати. Часник очистити та розрізати на тонкі пластини.
- На сковороді розігріти 3 ст.л. рослинної олії та просмажити у ній на слабкому вогні часник зі гілочками базиліку (0,5-1 хвилини). Потім додати в сковороду мідії, влити біле вино, збільшити вогонь та довести рідину до кипіння.
- Помішувати мідії приблизно 2-3 хвилини на середньому вогні. Потім влити оцет, додати подрібнені помідори і ще раз перемішати. Тушити все приблизно 3-5 хвилин на слабкому вогні, періодично помішуючи.
- Листя базиліка промити і дрібно порізати. Посолити та поперчити мідії в томатному соусі за смаком, додати пасту, влити 4 ст.л. води, в якій варилася паста та перемішати.
- Готувати пасту з мідіями на середньому вогні 1-2 хвилини. Потім додати подрібнене листя базиліка, перемішати та зняти з вогню. Накрити сковороду кришкою, дати страві настоятись 10-15 хвилин.
- Подавати пасту з мідіями та помідорами до столу гарячою. Смачного!
Доповнення:
- Паста з мідіями та помідорами - це ідеальний вибір для святкового обіду або вечері з рідними та друзями. Ароматна та сочна страва завжди здивує вашого гостя!
- Замість мідій можна використовувати інші морепродукти, наприклад, кальмари або креветки. Комбінації смаків будуть безмежні!
- Насолоджуйтесь пастою з мідіями в бальзамічному соусі з чашкою вина - це створить неперевершену романтичну атмосферу.
- Спробуйте додати трохи перцю чилі до соусу, якщо хочете додати гостроти страві.
- Подавайте пасту зі свіжим пшеничним хлібом та оливковою олією - це доповнить букет смаку та аромату страви.