Паста з мідіями

Паста з мідіями
4.6
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 450 г пасти (наприклад, тальятелле або спагетті)
  • 400 г мідій (свіжих або розморожених)
  • 2-3 помідора
  • 120 мл білого сухого вина
  • пучок базиліку
  • 2 ст.л. бальзамічного оцту
  • 1-2 зубчика часнику
  • оливкова олія
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Заморожені мідії потрібно заздалегідь розморозити та злити всю рідину.
  2. На помідорах зробити неглибокі хрестоподібні надрізи та покласти плоди в киплячу воду. Через хвилину перекласти помідори в льодяну воду, дати їм охолодитись. Зняти з охолоджених плодів шкурку, порізати м'якоть дрібними кубиками, за бажанням пюрірувати помідори блендером.
  3. Пасту покласти в каструлю з киплячою підсоленою водою та варити майже до готовності (на 1-2 хвилини менше, ніж зазначено на упаковці). Паста повинна доваритись до стану аль денте (трохи тверда всередині).
  4. Базилік промити і відокремити листя від гілочок, останні дрібно порізати. Часник очистити та розрізати на тонкі пластини.
  5. На сковороді розігріти 3 ст.л. рослинної олії та просмажити у ній на слабкому вогні часник зі гілочками базиліку (0,5-1 хвилини). Потім додати в сковороду мідії, влити біле вино, збільшити вогонь та довести рідину до кипіння.
  6. Помішувати мідії приблизно 2-3 хвилини на середньому вогні. Потім влити оцет, додати подрібнені помідори і ще раз перемішати. Тушити все приблизно 3-5 хвилин на слабкому вогні, періодично помішуючи.
  7. Листя базиліка промити і дрібно порізати. Посолити та поперчити мідії в томатному соусі за смаком, додати пасту, влити 4 ст.л. води, в якій варилася паста та перемішати.
  8. Готувати пасту з мідіями на середньому вогні 1-2 хвилини. Потім додати подрібнене листя базиліка, перемішати та зняти з вогню. Накрити сковороду кришкою, дати страві настоятись 10-15 хвилин.
  9. Подавати пасту з мідіями та помідорами до столу гарячою. Смачного!

Доповнення:

  • Паста з мідіями та помідорами - це ідеальний вибір для святкового обіду або вечері з рідними та друзями. Ароматна та сочна страва завжди здивує вашого гостя!
  • Замість мідій можна використовувати інші морепродукти, наприклад, кальмари або креветки. Комбінації смаків будуть безмежні!
  • Насолоджуйтесь пастою з мідіями в бальзамічному соусі з чашкою вина - це створить неперевершену романтичну атмосферу.
  • Спробуйте додати трохи перцю чилі до соусу, якщо хочете додати гостроти страві.
  • Подавайте пасту зі свіжим пшеничним хлібом та оливковою олією - це доповнить букет смаку та аромату страви.