Макарони по-флотськи в мультиварці

Макарони по-флотськи в мультиварці
3.9
(11)
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 г макарон
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 200 г курячого фаршу
  • 1 лавровий лист
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Очистіть та дрібно наріжте цибулю, а моркву натріть на крупній тертці. У мультиварці встановіть режим "Жарка" або "Випічка" та додайте 2-3 ст. ложки рослинної олії.
  2. Викладіть у розігріту олію цибулю з морквою та обсмажте овочі протягом 5 хвилин. Далі додайте фарш та смажте його з овочами ще 10 хвилин, регулярно розминаючи грудочки фаршу лопаткою.
  3. Потім додайте макарони, влийте близько 400 мл окропу (вода повинна лише покривати інгредієнти), покладіть лавровий лист. Готуйте макарони по-флотськи протягом 20 хвилин в режимі "Выпечка" або "Жарка".
  4. Після звукового сигналу вимкніть мультиварку, посоліть та поперчіть страву за смаком, додайте спеції, перемішайте. Якщо залишилась ще вода, можна закрити кришку і залишити страву настоятися ще 10-15 хвилин.
  5. Подавайте макарони з фаршем до столу гарячими, з будь-яким соусом на ваш смак. Смачного!

Цікавий факт:

Назва "по-флотськи" у рецепті макаронів виникла в Австро-Угорській імперії, де ця страва була поширена серед військових морського флоту. Вона здобула популярність завдяки своїй смачній простоті та можливості готувати великі порції страви для великих команд кораблів. До сьогоднішнього дня цей смачний рецепт зберігається та тішить своїм багатим смаком!