Пісні гречані котлети

Пісні гречані котлети
4.2
(13)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 г гречаної крупи
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часника
  • невеликий пучок зелені
  • панірувальні сухарі - опціонально
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Гречку всипати в киплячу підсолену воду (приблизно 1 літр) та варити до готовності протягом півгодини. Затим злити готову кашу на друшляк та дати всій воді стекти.
  2. Подрібнити гречку за допомогою блендера, комбайна або м'ясорубки разом з очищеною цибулиною. Часник очистити та якомога дрібніше нарізати ножем, зелень промити та подрібнити.
  3. Додати часник з зеленню до гречаного "фаршу", поперчити та підсолити за смаком, ретельно перемішати. Сформувати з фаршу невеликі овальні котлети, обваляти їх у панірувальних сухарях.
  4. Смажити гречані пісні котлети на сковороді у невеликій кількості олії до золотистої скоринки з обох сторін. Подавати до столу гарячими. Смачного!

Доповнення:

Гречка - це одна з найбільш популярних та корисних круп у світі. Вона містить велику кількість білка, вуглеводів та клітковини, що робить її ідеальним продуктом для пісного харчування. Гречані котлети - це чудова альтернатива м'ясним стравам, яка задовольнить смакові вподобання та збагатить ваш раціон поживними речовинами. Додайте унікальну прикрасу своїй страві, представивши, наприклад, котлети у вигляді сонечка зі смаженим болгарським перцем в якості промінців. Ви отримаєте не тільки смачну, але й апетитно виглядаючу страву для своєї родини та гостей. А ще цей рецепт легко змінити за вашим смаком, додавши до "фаршу" різні овочі або гриби. Експериментуйте та насолоджуйтесь усією смаковою палітрою гречаного рецепту!