Пісні котлети з вівсянки
Кухня
Інгредієнти:
- 2 картоплини (або 250 г кольорової капусти)
- 100-120 г вівсяних пластівців
- 120-150 мл чистої води
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Вівсяні пластівці всипати в каструлю з киплячою водою (120-150 мл), зняти з вогню, накрити кришкою та залишити остужатися на 15-20 хвилин.
- Тим часом очистити і натерти на крупній тертці картоплю та цибулю. Покласти їх на сито, дати стекти зайвої рідини. Згодом віджати овочі від соку.
- Якщо ви використовуєте кольорову капусту, треба нарізати її якомога дрібніше ножем (краще подрібнити в блендері або комбайні). Часник очистити та дрібно нарізати, або пропустити через часникодавку.
- Змішати в одній мисці набряклі вівсяні пластівці з овочами, часником, посолити та поперчити "фарш" за смаком. На сковороді розігріти рослинну олію та викласти на неї декілька котлет за допомогою великої ложки.
- Смажити пісні котлети з вівсянки до золотистої скоринки з обох сторін. Подавати до столу гарячими, з будь-яким соусом на ваш смак. Смачного!
Цікавий факт:
Овес — одна з найдавніших культур, вирощувана людьми. Він був популярним вже в давнину у кельтів, греків та римлян. Сьогодні овес вважається цінним джерелом поживних речовин, із захисним впливом на шлунково-кишковий тракт, а його котлети стануть відмінним варіантом для вегетаріанців та тих, хто зберігає гарний смак та користь своїх страв.