Пісні котлети з вівсянки

Пісні котлети з вівсянки
4.8
(13)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 картоплини (або 250 г кольорової капусти)
  • 100-120 г вівсяних пластівців
  • 120-150 мл чистої води
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Вівсяні пластівці всипати в каструлю з киплячою водою (120-150 мл), зняти з вогню, накрити кришкою та залишити остужатися на 15-20 хвилин.
  2. Тим часом очистити і натерти на крупній тертці картоплю та цибулю. Покласти їх на сито, дати стекти зайвої рідини. Згодом віджати овочі від соку.
  3. Якщо ви використовуєте кольорову капусту, треба нарізати її якомога дрібніше ножем (краще подрібнити в блендері або комбайні). Часник очистити та дрібно нарізати, або пропустити через часникодавку.
  4. Змішати в одній мисці набряклі вівсяні пластівці з овочами, часником, посолити та поперчити "фарш" за смаком. На сковороді розігріти рослинну олію та викласти на неї декілька котлет за допомогою великої ложки.
  5. Смажити пісні котлети з вівсянки до золотистої скоринки з обох сторін. Подавати до столу гарячими, з будь-яким соусом на ваш смак. Смачного!

Цікавий факт:

Овес — одна з найдавніших культур, вирощувана людьми. Він був популярним вже в давнину у кельтів, греків та римлян. Сьогодні овес вважається цінним джерелом поживних речовин, із захисним впливом на шлунково-кишковий тракт, а його котлети стануть відмінним варіантом для вегетаріанців та тих, хто зберігає гарний смак та користь своїх страв.