Курячі крильця в соєво-медовому соусі

Курячі крильця в соєво-медовому соусі
3.7
(15)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1,7 кг курячих крилець
  • 200 мл соєвого соусу
  • 1 середній апельсин
  • 5 ст.л. меду
  • 1 ч.л. меленої паприки
  • 0,5 ч.л. куркуми
  • чорний та червоний мелений перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Курячі крильця промийте, насухо протріть та розділіть на три частини (по хрящах). Маленькі крильця можна видкласти, вони для приготування не підходять.
  2. Апельсин опустіть на 5 хвилин у теплу воду. Потім розріжте його навпіл та вичавіть весь сік. Процідіть його через сито, видаліть кісточки та м'якоть.
  3. Змішайте мед з апельсиновим соком та соєвим соусом. Покрийте крильця чорним та червоним перцем, залийте соєво-медовим маринадом. Закрийте миску кришкою та відправте на ніч у холодильник (ще краще - на добу).
  4. Після зазначеного часу викладіть лист пергаментною бумагою, викладіть на нього крильця та відправте у попередньо розігріту духовку. Запікайте крильця в соєво-медовому соусі приблизно 1 годину.
  5. Потім вийміть лист з духовки, перекладіть крильця на відповідну тарілку та подавайте до столу гарячими. Смачного!

Тепер трохи інформації:

Апельсини, як і курячі крильця, мають досить цікаву історію. Апельсини були вперше згадані в китайських документах близько 2000 років тому, вони ще довгий час лише прикрашали сади володарів. Але з часом цей фрукт став популярним по всьому світу. Іспанці, завойовуючи Америку, привезли апельсини на континент, де вони вперше посадили їх в Флориді, і тепер цей штат є одним з провідних виробників апельсинів у світі.

А крильця - це улюблений перекус із барбекю та закуска під час спортивних заходів. Їх винайшли у Сполучених Штатах, та вони швидко стали невід'ємною частиною американської кухні. Завдяки неперевершеному поєднанню апельсинового меду та прянощів, ці крильця стають чудовим вибором для сімейного обіду або вечірнього дружнього застілля. Спробуйте цю страву, дайте волю своїм смаковим рецепторам насолодитися вишуканим поєднанням смаків!