Гречані котлети з грибами

Гречані котлети з грибами
4.1
(10)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 800 г грибів (будь-яких)
  • ~ 0,5 л води
  • 200 г гречки
  • 2-3 цибулини
  • невеликий пучок зелені
  • борошно - опціонально
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. У каструлі довести воду до кипіння і додати 1/3 ч.л. солі. Додати промиту гречану крупу. Варити приблизно 15 хвилин на слабкому вогні. Потім зменшити вогонь до мінімуму і варити до практично повного вбирання води.
  2. Зняти каструлю з вогню, накрити кришкою та обернути рушникомЗалишити кашу набухати на 15 хвилин. Тим часом промити та при необхідності почистити гриби, нарізати їх невеликими кубиками.
  3. Якщо ви використовуєте не печериці, не гливи і не білі гриби, тоді їх треба відварити в киплячій підсоленій воді протягом 15-20 хвилин. Відкинути на друшляк і просушити.
  4. Цибулю очистити та дрібно нарізати, викласти на сковороду з розігрітою олією (2-3 ст.л.). Смажити цибулю на маленькому вогні, помішуючи лопаткою, приблизно 5 хвилин.
  5. Додати до цибулі дрібно нарізані варені гриби (або дрібно нарізані свіжі печериці, гливи або білі гриби) та смажити їх разом з цибулею, помішуючи, 10-15 хвилин до готовності.
  6. Перед закінченням посолити та поперчити гриби за смаком. Зелень промити, дрібно нарізати. Подрібнені гриби з цибулею змішати за допомогою блендера або пропустити через м'ясорубку.
  7. Додати гречку з зеленню та ретельно все перемішати ложкою. З отриманого гречано-грибного фаршу сформувати невеликі котлети, обваляти їх в борошні та викласти на сковороду з розігрітою рослинною олією.
  8. Обсмажити гречані котлети з грибами до золотистої скоринки з обох сторін (2-3 хвилини на кожну) та подавати до столу гарячими. Смачного!

Цікавий факт:

Гречка була одним з основних продуктів харчування українського народу протягом століть. Цей рецепт котлет з гречаної крупи та грибами може бути смачним спогадом про давні традиції та звичаї наших предків. Насолоджуйтесь смаком та відчуйте зв'язок з минулим, готуючи цю страву для своїх рідних!