Гречані котлети з грибами
Кухня
Інгредієнти:
- 800 г грибів (будь-яких)
- ~ 0,5 л води
- 200 г гречки
- 2-3 цибулини
- невеликий пучок зелені
- борошно - опціонально
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- У каструлі довести воду до кипіння і додати 1/3 ч.л. солі. Додати промиту гречану крупу. Варити приблизно 15 хвилин на слабкому вогні. Потім зменшити вогонь до мінімуму і варити до практично повного вбирання води.
- Зняти каструлю з вогню, накрити кришкою та обернути рушником. Залишити кашу набухати на 15 хвилин. Тим часом промити та при необхідності почистити гриби, нарізати їх невеликими кубиками.
- Якщо ви використовуєте не печериці, не гливи і не білі гриби, тоді їх треба відварити в киплячій підсоленій воді протягом 15-20 хвилин. Відкинути на друшляк і просушити.
- Цибулю очистити та дрібно нарізати, викласти на сковороду з розігрітою олією (2-3 ст.л.). Смажити цибулю на маленькому вогні, помішуючи лопаткою, приблизно 5 хвилин.
- Додати до цибулі дрібно нарізані варені гриби (або дрібно нарізані свіжі печериці, гливи або білі гриби) та смажити їх разом з цибулею, помішуючи, 10-15 хвилин до готовності.
- Перед закінченням посолити та поперчити гриби за смаком. Зелень промити, дрібно нарізати. Подрібнені гриби з цибулею змішати за допомогою блендера або пропустити через м'ясорубку.
- Додати гречку з зеленню та ретельно все перемішати ложкою. З отриманого гречано-грибного фаршу сформувати невеликі котлети, обваляти їх в борошні та викласти на сковороду з розігрітою рослинною олією.
- Обсмажити гречані котлети з грибами до золотистої скоринки з обох сторін (2-3 хвилини на кожну) та подавати до столу гарячими. Смачного!
Цікавий факт:
Гречка була одним з основних продуктів харчування українського народу протягом століть. Цей рецепт котлет з гречаної крупи та грибами може бути смачним спогадом про давні традиції та звичаї наших предків. Насолоджуйтесь смаком та відчуйте зв'язок з минулим, готуючи цю страву для своїх рідних!