Тушкована картопля з грибами

Тушкована картопля з грибами
4.2
(9)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1,5 кг картоплі
  • 400 г глив або печериць
  • 2 великі цибулини
  • 1 ст.л. томатної пасти (+ сметана - за бажанням)
  • 2 зубчики часнику
  • 1-2 лаврових листа
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Картоплю очистіть від шкірки, промийте водою, наріжте невеликими шматочками. Розкладіть картоплю у каструлю або казанок, залийте холодною водою так, щоб картопля була майже повністю нею покрита, та поставте каструлю на вогонь.
  2. Гриби ретельно промийте водою, обсушіть та наріжте невеликими шматочками. Моркву очистіть, промийте та натріть на крупну тертку. Цибулю очистіть, промийте та наріжте дрібненькими кубиками.
  3. Розігрійте сковороду з рослинною олією. Припустіть спочатку цибулю до м'якості, потім додайте моркву, перемішайте і продовжуйте смажити на середньому вогні. В кінці додайте гриби та смажте до тих пір, поки не випариться рідина. Посоліть та поперчіть за смаком.
  4. Коли картопля закипить, додайте до неї лавровий лист, горошок запашного перцю. За бажанням також можна додати до каструлі очищений та промитий часник, пропущений через прес.
  5. Коли картопля почне ставати м'якою, додайте до неї в каструлю обсмажені з цибулею та морквою гриби, перемішайте, додайте сіль та спеції за смаком. За необхідності, ще трохи підлийте води. Закрийте каструлю кришкою та тушкуйте на маленькому вогні до готовності картоплі, періодично помішуючи.
  6. Зніміть каструлю з вогню, додайте всі інші спеції та трави, накрийте кришкою і залиште щонайменше на 10-15 хвилин охолоджуватися. Подавайте тушковану картоплю з гливами гарячою.

Доповнення:

Під час приготування тушкованої картоплі не поспішайте, та дайте їй добре просочитися смаком грибів та спецій. Ви можете експериментувати зі спеціями, додавати свої улюблені трави для створення унікального смаку страви. Ця тушкована картопля ідеально поєднується зі сметаною або натуральним йогуртом, що надасть їй ніжний кремовий аромат. Запрошуйте гостей до свого столу та розпочинайте свято смачною українською стравою - тушкованою картоплею з гливами!