Варення зі слив з яблуками

Варення зі слив з яблуками
4.5
(11)
Метод: На плиті
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг сливи (без кісточок)
  • 1 кг яблук (почищених та нарізаних на кубики)
  • 1 кг цукру
  • 200 мл води
  • 1 ч.л. молотої кориці (за бажанням)

Рецепт приготування:

  1. Почніть з миття та підготовки фруктів. Видаліть кісточки зі слив, розріжте кожну половинку на 2-3 шматочки. Видаліть серцевину з яблук, очистіть та наріжте м'якоть на кубики.
  2. У великій мисці змішайте воду та фрукти. Поставте на вогонь та доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте миску кришкою та готуйте варення протягом 10 хвилин до м'якості фруктів, періодично помішуючи, щоб уникнути пригорання.
  3. Додайте цукор до фруктів та ретельно перемішайте, поки він повністю не розчиниться. Продовжуйте готувати варення на слабкому вогні протягом ще 20 хвилин, періодично помішуючи.
  4. Під час готування варення простерилізуйте банки та бляшані кришки. Розлийте гаряче варення по банкам, закрийте кришками та переверніть їх догори дном. Укутайте банки ковдрою та залиште на 8-10 годин до повного охолодження. Зберігайте варення зі слив та яблук разом з іншими заготівлями на зиму не більше 2 років.

Варення зі слив та яблук можна сервірувати як самостійну страву, або використовувати як начинку для десертів, пирогів, кексів та інших випічок. Це дуже смачний додаток до сніданку, обіду або вечері, а також чудовий подарунок для рідних та близьких.

Якщо ви бажаєте варити варення з меншою кількістю цукру, використовуйте сорти слив і яблук, які є більш солодкими. Також можна додавати інші спеції, такі як ваніль або імбир, щоб змінити смак варення. А якщо у вас є багато слив та яблук, не соромтеся експериментувати зі співвідношенням фруктів та додатковими інгредієнтами, щоб створити свій власний смаковий почерк.