Аджика з хроном (варена)

Аджика з хроном (варена)
3.5
(8)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 кг помідорів
  • 1 кг болгарського перцю
  • 1 кг моркви
  • 1 кг яблук
  • 1 кг репчастої цибулі
  • 0,5 л рослинної олії
  • 200 г цукру
  • 4 корені хрону
  • 3-4 стручки гострого перцю
  • 120-130 г солі
  • 125 мл оцту 9%
  • 100 г часнику (очищеного)

Рецепт приготування:

  1. Усі овочі вимити, у болгарського перцю видалити насіння (за бажанням можна видалити насіння і у гострому перці - аджика буде менш гострою). З яблук, цибулі, моркви та коренів хрону зняти шкірку, видалити з яблук насіння.
  2. Нарізати все підготовлені овочі крупними шматками та пропустити через м'ясорубку (або натерти на крупній тертці). Перелити все у велику миску або каструлю, поставити на вогонь та довести до кипіння.
  3. Варити аджику при слабкому кипінні близько 1 години, періодично при цьому помішуючи, щоб не пригоріло до дна та стінок. У цей же час стерилізувати банки та бляшані кришки будь-яким зручним для вас способом.
  4. Часник очистити та пропустити через часникодавилку, додати до аджики та перемішати. Готувати ще 10 хвилин, помішуючи. Потім влити оцет, додати сіль, цукор та перемішати, варити близько 5 хвилин.
  5. Одразу після цього зняти каструлю з вогню, розлити аджику по стерильних сухих банках, закатати кришками. Перевернути банки догори дном, укрити рушником або ковдрою та залишити до повного охолодження скла.
  6. Зберігати варену аджику з хріном в прохолодному та темному приміщенні разом з іншими заготівлями на зиму.

Ця аджика містить багато корисних речовин, які допомагають зміцнити імунну систему та боротися зі стресом. Також, вона може покращити стан шлунково-кишкового тракту та зменшити ризик розвитку деяких захворювань. Пам'ятайте, що аджика може бути гострою, тому не забувайте регулювати кількість гострого перцю за своїм бажанням. Використовуйте цей рецепт, щоб створити смачну та корисну заготівлю на зиму.