Варення з винограду Кишмиш
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг винограду сорту Кишмиш
- 1 кг цукру
- 100 мл чистої води
- 50 гр грецьких горіхів
- 3-5 вишневих листів
- щіпка ваниліна
Рецепт приготування:
- Промийте виноград та відділіть ягоди від віточок. В каструлі доведіть до кипіння 0,5-1 л води, додайте вишневі листки та виноград, варіть ягоди протягом 1-2 хвилин, а потім відкиньте їх на друшляк і видаліть листки.
- У великій каструлі змішайте цукор з водою та поставте на слабкий вогонь. Постійно помішуючи, доведіть сироп до повного розчинення цукру. Додайте проварені ягоди винограду, доведіть до кипіння і варіть протягом 6 хвилин на слабкому вогні, помішуючи.
- Зніміть каструлю з плити, накрийте кришкою та залиште на 8-10 годин настоюватись при кімнатній температурі. Простерилізуйте банки будь-яким зручним способом, а бляшані кришки проваріть протягом 10 хвилин.
- Очистіть грецькі горіхи, дрібно поріжте та трохи підсмажте на сухій сковороді до появи приємного аромату.
- Поставте виноградне варення на вогонь, доведіть до кипіння, додайте ваниль та горіхи і перемішайте. Готуйте варення, помішуючи, протягом 10 хвилин на слабкому вогні.
- Розлийте кипляче варення по банкам, закрийте їх кришками та переверніть догори дном. Огорніть банки теплою ковдрою, залиште на 6-10 годин до повного охолодження, а потім зберігайте на зиму.
Це варення чудово підходить для зберігання на зиму та може бути чудовим подарунком для рідних та близьких. Крім того, варення з винограду має багато корисних властивостей, таких як підвищення імунітету, захист від вірусів та бактерій, зниження рівня холестерину та покращення стану шкіри. Отже, варення з винограду - це смачно та корисно!