Варення з винограду Кишмиш

Варення з винограду Кишмиш
3.9
(11)
Метод: На плиті
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг винограду сорту Кишмиш
  • 1 кг цукру
  • 100 мл чистої води
  • 50 гр грецьких горіхів
  • 3-5 вишневих листів
  • щіпка ваниліна

Рецепт приготування:

  1. Промийте виноград та відділіть ягоди від віточок. В каструлі доведіть до кипіння 0,5-1 л води, додайте вишневі листки та виноград, варіть ягоди протягом 1-2 хвилин, а потім відкиньте їх на друшляк і видаліть листки.
  2. У великій каструлі змішайте цукор з водою та поставте на слабкий вогонь. Постійно помішуючи, доведіть сироп до повного розчинення цукру. Додайте проварені ягоди винограду, доведіть до кипіння і варіть протягом 6 хвилин на слабкому вогні, помішуючи.
  3. Зніміть каструлю з плити, накрийте кришкою та залиште на 8-10 годин настоюватись при кімнатній температурі. Простерилізуйте банки будь-яким зручним способом, а бляшані кришки проваріть протягом 10 хвилин.
  4. Очистіть грецькі горіхи, дрібно поріжте та трохи підсмажте на сухій сковороді до появи приємного аромату.
  5. Поставте виноградне варення на вогонь, доведіть до кипіння, додайте ваниль та горіхи і перемішайте. Готуйте варення, помішуючи, протягом 10 хвилин на слабкому вогні.
  6. Розлийте кипляче варення по банкам, закрийте їх кришками та переверніть догори дном. Огорніть банки теплою ковдрою, залиште на 6-10 годин до повного охолодження, а потім зберігайте на зиму.

Це варення чудово підходить для зберігання на зиму та може бути чудовим подарунком для рідних та близьких. Крім того, варення з винограду має багато корисних властивостей, таких як підвищення імунітету, захист від вірусів та бактерій, зниження рівня холестерину та покращення стану шкіри. Отже, варення з винограду - це смачно та корисно!