Сливове варення з кісточками

Сливове варення з кісточками
3.4
(6)
Метод: На плиті
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 кг цукру
  • 2 кг слив
  • 200-250 мл чистої води

Рецепт приготування:

  1. Сливи ретельно промийте та дайте повністю стекті воді. Потім наколіть кожен фрукт голкою або зубочисткою.
  2. У каструлі змішайте близько 2 кг цукру з водою, поставте на слабкий вогонь і доведіть до кипіння, помішуючи.
  3. Як тільки весь цукор розчиниться, засипте в сироп заздалегідь підготовлені сливи з кісточками і доведіть сироп до кипіння. Варіть сливове варення близько 10 хвилин при слабкому кипінні, як можна частіше помішуючи.
  4. Зніміть каструлю з вогню і залиште до повного охолодження на 10-15 годин. Потім поверніть її на вогонь, додайте половину залишку цукру та доведіть до кипіння. Проваріть варення протягом 10 хвилин, потім зніміть з вогню та знову залиште на 10-15 годин.
  5. Через цей час доведіть варення на плиті до кипіння, додайте половину залишку цукру (250 г) та проваріть близько 10 хвилин, а потім залиште охолоджуватися. До цього часу простерилізуйте банки будь-яким зручним для вас способом, а бляшані кришки проваріть протягом 10 хвилин.
  6. Проваріть варення зі слив в четвертий раз, додавши залишок цукру. Розкладіть гаряче варення по банках, закрийте їх кришками та переверніть догори дном. Укутайте банки ковдрою, залиште на 8-10 годин, щоб охолоджене варення добре затверділо.
  7. Після охолодження варення можна прибрати банки з варенням на зберігання в місце, захищене від сонячних променів. Сливове варення з кісточками можна зберігати не більше 1 року.

Сливове варення з кісточками - це чудовий спосіб зберегти взимку смак літа. Готуючи його з цілими плодами, ви збережете більше корисних речовин, а також отримаєте гарний вид. Якщо ви не хочете зберігати кісточки, можна їх витягти після варіння, але збереження варення буде коротше. Також можна додати до сливового варення прянощі, наприклад, корицю або ваніль, щоб змінити смак. Спробуйте наш рецепт і насолоджуйтеся найсмачнішим у світі сливовим варенням з кісточками!