Сливовий джем із шоколадом
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг сливи
- 0,5 кг цукру
- 1 середній лимон
- 50-100 г чорного шоколаду (в залежності від ваших смакових пристрастей)
- 1 пакетик желатину "Желфікс 2:1"
Рецепт приготування:
- Лимон зануріть в миску з гарячою водою і залиште на 10 хвилин. Потім обсушіть лимон, розріжте його навпіл і вижміть весь сік. Процідіть його крізь сито та відставте убік.
- Сливи добре промийте і дайте стекти воді. Розріжте кожну сливу навпіл і видаліть кісточку. Перемеліть фрукти у м’ясорубці або блендері до стану пюре.
- Перелійте сливове пюре у каструлю, додайте цукор, лимонний сік і желатин. Усе добре перемішайте і поставте на вогонь. Доведіть масу, помішуючи, до кипіння.
- Варіть сливовий джем на слабкому вогні, постійно помішуючи, близько 10-20 хвилин, до отримання бажаної консистенції. За цей час простерилізуйте банки будь-яким зручним для вас способом, а бляшані кришки проваріть протягом 10 хвилин.
- Додайте дрібно нарізаний шоколад у сливовий джем і розмішуйте до повного розчинення шоколаду. Розлийте гарячий джем у сухі і стерилізовані банки, закрутіть їх кришками і переверніть догори дном. Огорніть кожну банку ковдрою та залиште охолонути протягом 8-10 годин. Після цього переверніть банки, щоб шоколад рівномірно розподілився по всьому джему. Зберігайте в прохолодному та темному місці.
Цей сливовий джем з шоколадом - чудовий спосіб перетворити звичайні сливи на незабутню десертну насолоду. Шоколад надає страві гармонійний смак і аромат, який чудово поєднується з літнім смаком слив. Крім того, джем має велику кількість вітамінів та мінералів, що робить його корисним для здоров'я. Тож не зволікайте - скористайтеся нашим рецептом і насолоджуйтеся цим чудовим десертом у будь-який час року!