Варення з жимолості
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг жимолості
- 1 кг цукру
- 250 мл чистої води
Рецепт приготування:
- Жимолість переберіть, промийте і обсушіть, покладіть у велику миску.
- У каструлю додайте воду, цукор і поставте на малий вогонь. Помішуючи, доведіть сироп до кипіння і зніміть з вогню.
- Ледь теплим сиропом залийте підготовлені ягоди і залиште їх на 3-4 години при кімнатній температурі.
- Поставте миску на вогонь і прокип'ятіть варення протягом 4-5 хвилин після закипання на малому вогні, періодично помішуючи ложкою.
- Зніміть миску з вогню і залиште на 4-5 годин, після повного остигання ще раз прокип'ятіть варення протягом 5 хвилин. Повторіть цю процедуру ще два рази.
- Банки для консервації простерилізуйте на пару, в духовці або в мікрохвильовці, металеві кришки прокип'ятіть протягом 10 хвилин.
- Після четвертої варки розкладіть кипляче варення по сухим банкам, закрийте кришками, переверніть банки догори дном і огортайте рушником або ковдрою, щоб швидше остигли.
- Через 6-8 годин можна сховати банки на зберігання в темне і прохолодне місце разом з іншими заготівлями на зиму.
Це варення з жимолості чудово підходить для приготування смачних та корисних сніданків, десертів і солодких пирогів. Крім того, воно містить велику кількість вітаміну С, антиоксидантів та мікроелементів, які корисні для здоров'я імунної системи. Це варення може бути чудовим подарунком для друзів та родичів, які люблять домашні заготівки. Тож спробуйте приготувати це варення з жимолості і насолоджуйтесь його чудовими властивостями та смаком протягом усього зимового періоду.