400 г гарбуза (очищеної від насіння та шкірки), порізаної на тонкі ломтики
2 середні банани, очищені та порізані на кружечки
150 г свіжої полуниці (або 200 г замороженої), порізаної на маленькі шматочки (необов'язково)
100-120 г цукру
1 середній лимон, віджатий на сік
1 ківі, очищений та порізаний на шматочки (необов'язково)
15 г желатину
Рецепт приготування:
Положіть лимон в гарячу воду та залиште на 2 хвилини.
У миску покладіть гарбуз, додайте віджатий сік з лимона та цукор, перемішайте.
Відправте гарбуз в мікрохвильову піч на максимальну потужність (близько 900 Вт). Через 5 хвилин зменште потужність на 60% (приблизно 350 Вт) та готуйте гарбуз ще 10 хвилин.
Очистіть банани від шкірки та поріжте на кружечки. Вийміть миску з гарбузом та лимонним соком, вилийте зайву рідину в окрему посудину, додайте до миски банани та перемішайте. Поверніть миску в мікрохвильову піч та готуйте ще 5 хвилин в тому ж режимі.
Вийміть миску з запеченими фруктами, закрийте кришкою до повного охолодження.
Розморозіть полуницю та поріжте на маленькі шматочки. Очистіть та поріжте ківі на шматочки такого ж розміру, як і полуниця.
Висипте желатин в маленьку посудину, залийте приблизно 100 мл лимонно-гарбузового соку (який утворився при запіканні) та залиште на 15 хвилин при кімнатній температурі.
Поставте посудину з желатином на водяну баню та розігрійте, помішуючи, до повного розчинення желатину, не доводячи до кипіння.
Використовуючи блендер або м'ясорубку, змішайте гарбузово-бананову масу до однорідної консистенції. Додайте желатинову рідину до фруктового пюре та знову збийте.
Перелийте отриману масу в форми та поставте в холодильник на 10-15 хвилин. Після цього знову збийте фруктове пюре міксером до пухнастості, додайте нарізані фрукти та перемішайте. Розлийте у форми для желе та поставте в холодильник щонайменше на 3 години.
Сервіруйте желе в формах, прикрашаючи за своїм смаком, або переверніть на тарілку, потримавши форму на кілька секунд у киплячій воді.
Смакуйте своє смачне та корисне фруктове желе з гарбузом!