Персики у ванільному сиропі на зиму
Кухня
Стиглі персики, законсервовані у смачному ванільному сиропі на зиму, будуть чудовим доповненням майже до будь-якої випічки, а також можна використовувати їх при приготуванні різноманітних десертів, домашніх цукерок і пиріжків.
Інгредієнти:
- персики - за бажанням, скільки завгодно
На кожен літр води:
- 400 г цукру
- 10 г ванільного цукру
Рецепт приготування:
- Персики промити, просушити і розрізати навпіл, видалити з половинок кісточки. Банки для консервації стерилізувати будь-яким способом, кришки прокип'ятити (10 хвилин).
- Щільно набити персики у сухі банки, залити їх крутим кип'ятком до самого верху банок. Прикрити банки кришками і залишити на 5 хвилин.
- Злити весь персиковий настій у каструлю, додати цукор і ванільний цукор (з вказаного розрахунку в інгредієнтах). При постійному помішуванні довести сироп до кипіння і залити ним персики.
- На дно великої каструлі покласти рушник, складений в 2-3 рази. Зверху поставити банки, прикрити їх кришками і налити у каструлю воду такої ж температури, як і скло, по плечі банок.
- Поставити каструлю на вогонь і довести воду до кипіння. Стерилізувати банки при слабкому кипінні води близько 10-15 хвилин для 0,5л банок, 15-20 хвилин - для 1л, 20-25 хвилин - для 2л. Одну за одною вийняти банки з каструлі, закатати кришками і перевернути.
- Укутати банки ковдрою, залишити їх на 6-10 годин до повного остигання. Законсервовані персики в сиропі зберігаються до 2 років у прохолодному і темному приміщенні.
Персики у ванільному сиропі можна використовувати не тільки в десертах та випічці, але й як смачне доповнення до коктейлів, морозива або ж як самостійний десерт. Застосування цих ароматних фруктів у різних стравах обмежується тільки вашою фантазією.