Персики у ванільному сиропі на зиму

Персики у ванільному сиропі на зиму
4.7
(12)
Метод: На плиті
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Стиглі персики, законсервовані у смачному ванільному сиропі на зиму, будуть чудовим доповненням майже до будь-якої випічки, а також можна використовувати їх при приготуванні різноманітних десертів, домашніх цукерок і пиріжків.

Інгредієнти:

  • персики - за бажанням, скільки завгодно

На кожен літр води:

  • 400 г цукру
  • 10 г ванільного цукру

Рецепт приготування:

  1. Персики промити, просушити і розрізати навпіл, видалити з половинок кісточки. Банки для консервації стерилізувати будь-яким способом, кришки прокип'ятити (10 хвилин).
  2. Щільно набити персики у сухі банки, залити їх крутим кип'ятком до самого верху банок. Прикрити банки кришками і залишити на 5 хвилин.
  3. Злити весь персиковий настій у каструлю, додати цукор і ванільний цукор (з вказаного розрахунку в інгредієнтах). При постійному помішуванні довести сироп до кипіння і залити ним персики.
  4. На дно великої каструлі покласти рушник, складений в 2-3 рази. Зверху поставити банки, прикрити їх кришками і налити у каструлю воду такої ж температури, як і скло, по плечі банок.
  5. Поставити каструлю на вогонь і довести воду до кипіння. Стерилізувати банки при слабкому кипінні води близько 10-15 хвилин для 0,5л банок, 15-20 хвилин - для 1л, 20-25 хвилин -  для 2л. Одну за одною вийняти банки з каструлі, закатати кришками і перевернути.
  6. Укутати банки ковдрою, залишити їх на 6-10 годин до повного остигання. Законсервовані персики в сиропі зберігаються до 2 років у прохолодному і темному приміщенні.

Персики у ванільному сиропі можна використовувати не тільки в десертах та випічці, але й як смачне доповнення до коктейлів, морозива або ж як самостійний десерт. Застосування цих ароматних фруктів у різних стравах обмежується тільки вашою фантазією.