Легкий рецепт хмизу на сметані
Кухня
Інгредієнти:
- 400 гр борошна
- 2 яйця
- 100 мл молока
- 80-100 гр цукру
- 50 гр сметани
- 1 ст.л. водки (не обов'язково)
- 1/5 ч.л. солі
- рослинна олія для смаження
Інструкція:
- Просійте борошно через сито в тазу із сіллю та цукром, зробіть в центрі глибоку ямку.
- Додайте яйця та ретельно розмішайте.
- Додайте сметану і водку, та розмішуйте до однорідності.
- Додайте молоко поступово, ретельно перемішуючи.
- Вийміть тісто з миски і злегка притрушуйте борошном, щоб не прилипало.
- Розкатайте тісто до товщини близько 3 мм і виріжте ромби.
- Зробіть по центрі кожного ромба невеличкий розріз, та перетягніть один край через нього, створюючи "колонки".
- Розігрійте олію в глибокій сковороді або каструлі та додайте заготовки хворосту.
- Смажте хворост протягом 1-2 хвилин до золотистого кольору.
- Вийміть готовий хмиз та відкиньте на друшляк з паперовим рушником, щоб зняти надмірну олію.
- Подавайте теплим, поливши сметаною та посипавши цукровою пудрою.