Легкий рецепт хмизу на сметані

Легкий рецепт хмизу на сметані
4.6
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Перекус
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 гр борошна
  • 2 яйця
  • 100 мл молока
  • 80-100 гр цукру
  • 50 гр сметани
  • 1 ст.л. водки (не обов'язково)
  • 1/5 ч.л. солі
  • рослинна олія для смаження

Інструкція:

  1. Просійте борошно через сито в тазу із сіллю та цукром, зробіть в центрі глибоку ямку.
  2. Додайте яйця та ретельно розмішайте.
  3. Додайте сметану і водку, та розмішуйте до однорідності.
  4. Додайте молоко поступово, ретельно перемішуючи.
  5. Вийміть тісто з миски і злегка притрушуйте борошном, щоб не прилипало.
  6. Розкатайте тісто до товщини близько 3 мм і виріжте ромби.
  7. Зробіть по центрі кожного ромба невеличкий розріз, та перетягніть один край через нього, створюючи "колонки".
  8. Розігрійте олію в глибокій сковороді або каструлі та додайте заготовки хворосту.
  9. Смажте хворост протягом 1-2 хвилин до золотистого кольору.
  10. Вийміть готовий хмиз та відкиньте на друшляк з паперовим рушником, щоб зняти надмірну олію.
  11. Подавайте теплим, поливши сметаною та посипавши цукровою пудрою.