Варення з хурми
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг хурми
- 1 кг цукру
- 0,5 л чистої води
- 1/2 чайної ложки лимонної кислоти
- 1/5 чайної ложки ваніліну
Рецепт приготування:
- Хурму вимити, видалити листя з плодоніжками та нарізати плоди невеликими шматочками приблизно однакового розміру. Якщо є тверді кісточки - їх потрібно видалити.
- В каструлю налити чисту воду, додати цукор і поставити на вогонь. Помішуючи, довести сироп до кипіння і додати нарізану хурму.
- Готувати варення з хурми, періодично помішуючи, на помірному вогні близько 50 хвилин.
- Потім додати до варення лимонну кислоту, ванілін і ретельно перемішати.
- Банки та кришки стерилізувати будь-яким зручним для вас способом (на пару, у духовці або мікрохвильовій печі).
- Розкласти по банках гаряче варення і закатати кришками. Перевернути банки догори ногами, укутати ковдрою та залишити в такому положенні до повного охолодження.
- Варення з хурми зберігається в темному прохолодному місці до 1 року.