Варення з хурми

Варення з хурми
4.5
(12)
Метод: На плиті
Підійде: Ланч, Перекус
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг хурми
  • 1 кг цукру
  • 0,5 л чистої води
  • 1/2 чайної ложки лимонної кислоти
  • 1/5 чайної ложки ваніліну

Рецепт приготування:

  1. Хурму вимити, видалити листя з плодоніжками та нарізати плоди невеликими шматочками приблизно однакового розміру. Якщо є тверді кісточки - їх потрібно видалити.
  2. В каструлю налити чисту воду, додати цукор і поставити на вогонь. Помішуючи, довести сироп до кипіння і додати нарізану хурму.
  3. Готувати варення з хурми, періодично помішуючи, на помірному вогні близько 50 хвилин.
  4. Потім додати до варення лимонну кислоту, ванілін і ретельно перемішати.
  5. Банки та кришки стерилізувати будь-яким зручним для вас способом (на пару, у духовці або мікрохвильовій печі).
  6. Розкласти по банках гаряче варення і закатати кришками. Перевернути банки догори ногами, укутати ковдрою та залишити в такому положенні до повного охолодження.
  7. Варення з хурми зберігається в темному прохолодному місці до 1 року.