Домашнє лимонне морозиво з простокваши

Домашнє лимонне морозиво з простокваши
5.0
(8)
Метод: На плиті
Підійде: Ланч, Перекус
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 л простокваши
  • 0,4-0,5 кг цукрової пудри
  • 2 лимона

Інструкції:

  1. Лимони помістіть на 5 хвилин у миску з гарячою водою. Після цього обережно вийміть їх, обсушіть рушником і зніміть тонкий шар цедри за допомогою терки. Потім роздрібніть цедру до стану дрібної крихти за допомогою кавомолки, комбайна або блендера.
  2. Вижміть сік із лимонів та процідіть його через марлю.
  3. Влити простоквашу в миску та почати збивати її міксером. Поступово додайте цукрову пудру, яку попередньо просіяли крізь сито, не перестаючи збивати.
  4. Продовжуйте збивати масу протягом двох хвилин до повної однорідності. Потім додайте до неї роздрібнену цедру та лимонний сік та добре перемішайте.
  5. Розлийте масу у пластикові контейнери або порційні формочки та поставте в морозильну камеру. Настоюйте морозиво протягом не менше 6 годин.
  6. Щогодини виймайте морозиво з морозильної камери та ретельно перемішуйте його ложкою або вінчиком.
  7. Подавайте лимонне морозиво з тертим шоколадом або свіжими фруктами.