Домашнє лимонне морозиво з простокваши
Кухня
Інгредієнти:
- 1 л простокваши
- 0,4-0,5 кг цукрової пудри
- 2 лимона
Інструкції:
- Лимони помістіть на 5 хвилин у миску з гарячою водою. Після цього обережно вийміть їх, обсушіть рушником і зніміть тонкий шар цедри за допомогою терки. Потім роздрібніть цедру до стану дрібної крихти за допомогою кавомолки, комбайна або блендера.
- Вижміть сік із лимонів та процідіть його через марлю.
- Влити простоквашу в миску та почати збивати її міксером. Поступово додайте цукрову пудру, яку попередньо просіяли крізь сито, не перестаючи збивати.
- Продовжуйте збивати масу протягом двох хвилин до повної однорідності. Потім додайте до неї роздрібнену цедру та лимонний сік та добре перемішайте.
- Розлийте масу у пластикові контейнери або порційні формочки та поставте в морозильну камеру. Настоюйте морозиво протягом не менше 6 годин.
- Щогодини виймайте морозиво з морозильної камери та ретельно перемішуйте його ложкою або вінчиком.
- Подавайте лимонне морозиво з тертим шоколадом або свіжими фруктами.