Яблучні пончики: простий та смачний рецепт

Яблучні пончики: простий та смачний рецепт
4.6
(8)
Метод: На плиті
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 л молока
  • 0,5 кг борошна
  • 300 гр яблок
  • 250 мл рослинної олії
  • 2 яйця
  • 3 ст.л. цукру
  • 30 гр вершкового масла
  • 25 гр свіжих дріжджів
  • 5 гр ванільного цукру

Рецепт приготування:

  1. Розчиніть дріжджі в 100 мл теплого молока з ложкою цукру та ложкою борошна. Залиште суміш протягом 15 хвилин для активації.
  2. Розігрійте решту молока до 40 градусів, а яйця вийміть з холодильника і дайте їм нагрітися до кімнатної температури. Додайте яйця до активованої суміші дріжджів і добре перемішайте.
  3. Просійте борошно через сито та додайте близько 200 гр до суміші. Змішайте ложкою.
  4. Потім додайте ще 150 мл теплого молока та 200 гр борошна. Знову змішайте ложкою. Додайте ще 150-200 мл молока і залишок борошна, змішайте тісто до однорідної консистенції.
  5. Розтопіть вершкове масло на водяній бані до теплої температури та додайте до тіста. Також додайте терті яблука та ванільний цукор і добре перемішайте.
  6. Накрийте тісто вологою серветкою та залиште в теплому місці на 1-1,5 години, щоб воно підійшло.
  7. Розігрійте сковороду на середньому вогні з рослинною олією. Викладіть на сковороду тісто ложкою (близько 1 ст.л. на один пончик) та зменшіть вогонь.
  8. Смажте яблучні пончики на середньому вогні до золотистого кольору, повертаючи їх з обох сторін.
  9. Готові пончики вийміть на тарілку, вкладіть їх на паперові рушники для зняття надмірної олії. Повторіть процес з рештою тіста.
  10. Подайте яблучні пончики теплими або охолодженими, обсипавши сумішшю кориці та цукровою пудрою.