Пісочний пиріг з малиною

Пісочний пиріг з малиною
3.3
(15)
Метод: В духовці
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Пісочне тісто для пирога:

  • 220 г борошна
  • 100 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 60 г цукру
  • 1/2 ч.л. розпушувача
  • 1/4 ч.л. солі

Начинка для пирога:

  • 250 г свіжої або 300 г замороженої малини
  • 2 ст. л. цукру

Пісочна крихта для пирога:

  • 220 г борошна
  • 150 г вершкового масла
  • 60 г цукру

Рецепт приготування:

  1. Вершкове масло поріжте на невеликі кубики і залиште його на 15-25 хвилин, щоб воно стало м'яким. Яйце також вийміть з холодильника та залиште при кімнатній температурі на той самий проміжок часу.
  2. Процідіть борошно через сито у велику миску, додайте сіль та розпушувач і добре перемішайте.
  3. Збивайте вершкове масло міксером на високій швидкості, додаючи цукор поступово, до того моменту, поки не утвориться однорідна кремова маса.
  4. Додайте яйце до маси та продовжуйте збивати, доки не отримаєте однорідну масу.
  5. Поступово додавайте борошно, змішуючи його з рештою маси до того моменту, поки не отримаєте м'яке тісто що не липне до рук.
  6. Змастіть форму для пирога або покрийте її папером для випічки. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  7. Розкладіть пісочне тісто рівномірно по дну форми та поставте її у духовку на 15 хвилин.
  8. Для приготування пісочної крихти змішайте борошно та цукор у мисці. Додайте нарізане на кубики вершкове масло та розітріть його руками або виделкою до отримання масляної крихти.
  9. Промийте та обсушіть малину. Якщо ви користуєтеся замороженою малиною, то не потрібно її розморожувати.
  10. Вийміть форму з пісочним тістом з духовки та дайте коржу трохи охолонути. Рівномірно розкладіть малину на пісочному коржі, посипте її цукром та покрийте пісочною крихтою.
  11. Поставте форму з пирогом назад у духовку та запікайте її ще 35 хвилин або до готовності.
  12. Вийміть пиріг з духовки та дайте йому трохи охолонути. Після цього ви можете подати пиріг на стіл в теплому або охолодженому стані.

Цей пиріг з малиною стане прекрасним десертом на будь-який випадок: на вечірку з друзями, для десерту після обіду або просто для солодкого перекусу. А малина може бути замінена будь-якими іншими ягодами, наприклад, полуницею, чорною смородиною або вишнею. Також, можна додати до крихти мелені горіхи або цедру лимона, щоб додати пирогу особливий смак та аромат. Насолоджуйтесь цим простим та смачним десертом з родиною та друзями!