Суфле з гарбуза

Суфле з гарбуза
3.6
(11)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 г гарбуза без насіння та шкірки
  • 2 яйця
  • 3 ст.л. води
  • 2,5 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. борошна
  • 1/2 ч.л. мускатного горіха

Рецепт приготування:

  1. Гарбуз очистити від насіння та шкірки, нарізати на кубики та покласти в форму, змащену олією. Додати воду та перемішати. Запікати гарбуз у розігрітій печі до 180С протягом близько 20 хвилин, доки він стане м'яким.
  2. Після запікання вийняти форму з печі та просійте м'якоть через сито, або промолотіть в блендері. Відокремити жовтки від білків, а білки зберігати у холодильнику. З жовтків змішати 2 ст.л. цукру та збити міксером до отримання світлої повітряної маси.
  3. З'єднати гарбузове пюре з жовтковим кремом, додати просіяне борошно та мускатний горіх.
  4. Після цього додати збиті білки з 1/2 ч.л. цукру та перемішати.
  5. Розігріти піч до 200С та змастити формочки для кексів маслом та присипати борошном.
  6. Розкласти тісто по формочках, присипати цукром та відправити у розігріту піч.
  7. Пекти суфле з гарбуза протягом близько 15 хвилин, доки воно не стане готовим.
  8. Після цього вийняти формочки та залишити на кілька хвилин, щоб вони охололи.
  9. Суфле з гарбуза найкраще подавати гарячим, зокрема з молоком.