Суфле з гарбуза
Кухня
Інгредієнти:
- 400 г гарбуза без насіння та шкірки
- 2 яйця
- 3 ст.л. води
- 2,5 ст.л. цукру
- 1 ст.л. борошна
- 1/2 ч.л. мускатного горіха
Рецепт приготування:
- Гарбуз очистити від насіння та шкірки, нарізати на кубики та покласти в форму, змащену олією. Додати воду та перемішати. Запікати гарбуз у розігрітій печі до 180С протягом близько 20 хвилин, доки він стане м'яким.
- Після запікання вийняти форму з печі та просійте м'якоть через сито, або промолотіть в блендері. Відокремити жовтки від білків, а білки зберігати у холодильнику. З жовтків змішати 2 ст.л. цукру та збити міксером до отримання світлої повітряної маси.
- З'єднати гарбузове пюре з жовтковим кремом, додати просіяне борошно та мускатний горіх.
- Після цього додати збиті білки з 1/2 ч.л. цукру та перемішати.
- Розігріти піч до 200С та змастити формочки для кексів маслом та присипати борошном.
- Розкласти тісто по формочках, присипати цукром та відправити у розігріту піч.
- Пекти суфле з гарбуза протягом близько 15 хвилин, доки воно не стане готовим.
- Після цього вийняти формочки та залишити на кілька хвилин, щоб вони охололи.
- Суфле з гарбуза найкраще подавати гарячим, зокрема з молоком.