Рецепт вівсяного печива з шоколадом
Кухня
Інгредієнти:
- 150 г борошна
- 1 середній банан
- 100 г вівсяних пластівців
- 80 г темного або молочного шоколаду
- 1 велике яйце (або 2 маленькі)
- 50 г вершкового масла
- 50 г коричневого цукру (можна замінити на звичайний)
- 50 г розмоченого ізюму (можна замінити на 20 г шоколаду)
- 1 ч.л. розпушувача
- 1/4 ч.л. солі
- щіпка ваніліну
Рецепт приготування:
- Вийміть вершкове масло з холодильника і залиште на 10-15 хвилин у теплі, щоб воно розтануло. Очистіть банан від шкірки та розмеліть виделкою у пюре. Наріжте шоколад на дрібні шматочки, а ізюм залийте гарячою водою на 10 хвилин (потім злийте воду і просушіть ізюм рушником).
- Розігрійте піч до 180/200С, на деко розтеліть пергаментний папер для випічки або змастіть рослинною олією.
- У блендері збийте м`яке масло з банановим пюре та цукром до однорідного крему. Без перерви збивайте і додайте сире яйце, потім продовжуйте збивати кілька хвилин.
- Просійте борошно в окрему миску разом з сіллю, ваніліном та розпушувачем.
- Додайте до суміші борошно, вівсяні пластівці та розпушувач, а потім перемішайте. Потім додайте суміш з борошном та вівсяними пластівцями до бананової маси та добре перемішайте, додавши розмочений ізюм та нарізаний шоколад.
- Руками сформуйте невеликі кульки з тіста та розмістіть їх на деко. Щоб тісто не липло до рук, можна змочувати їх у воді.
- Печіть вівсяне печиво з шоколадом в печі протягом 15 хвилин або до золотистого кольору. Вийміть з печі та перенесіть на решітку, щоб воно охолонуло.
- Після повного охолодження сервіруйте вівсяне печиво з шоколадом до чаю або кави.