50 г коричневого цукру (можна замінити на звичайний)
50 г розмоченого ізюму (можна замінити на 20 г шоколаду)
1 ч.л. розпушувача
1/4 ч.л. солі
щіпка ваніліну
Рецепт приготування:
Вийміть вершкове масло з холодильника і залиште на 10-15 хвилин у теплі, щоб воно розтануло. Очистіть банан від шкірки та розмеліть виделкою у пюре. Наріжте шоколад на дрібні шматочки, а ізюм залийте гарячою водою на 10 хвилин (потім злийте воду і просушіть ізюм рушником).
Розігрійте піч до 180/200С, на деко розтеліть пергаментний папер для випічки або змастіть рослинною олією.
У блендері збийте м`яке масло з банановим пюре та цукром до однорідного крему. Без перерви збивайте і додайте сире яйце, потім продовжуйте збивати кілька хвилин.
Просійте борошно в окрему миску разом з сіллю, ваніліном та розпушувачем.
Додайте до суміші борошно, вівсяні пластівці та розпушувач, а потім перемішайте. Потім додайте суміш з борошном та вівсяними пластівцями до бананової маси та добре перемішайте, додавши розмочений ізюм та нарізаний шоколад.
Руками сформуйте невеликі кульки з тіста та розмістіть їх на деко. Щоб тісто не липло до рук, можна змочувати їх у воді.
Печіть вівсяне печиво з шоколадом в печі протягом 15 хвилин або до золотистого кольору. Вийміть з печі та перенесіть на решітку, щоб воно охолонуло.
Після повного охолодження сервіруйте вівсяне печиво з шоколадом до чаю або кави.