Варення з обліпихи "П'ятихвилинка"
Інгредієнти:
- 1 кг обліпихи
- 1 кг цукру
Рецепт приготування:
- Обліпиху очистити від гілочок, промити в друшляку та дати воді стекти.
- Змішати обліпиху з цукром в великій мисці та залишити на ніч або на добу до утворення соку.
- Простерилізувати банки та кришки зручним способом.
- Поставити миску з підготовленим варенням на вогонь та довести до кипіння. Варити 5-6 хвилин після закипання на невеликому вогні, часто помішуючи.
- Розлити варення по банках, закрити кришками та перевернути догори дном. Обгорнути банки теплою ковдрою або товстим рушником та залишити до повного остигання.
Обліпиха містить велику кількість вітаміну С, який допомагає зміцнити імунну систему та підвищити рівень гемоглобіну в крові. Крім того, обліпиха також багата антиоксидантами, які допомагають боротися зі стресом та запальними процесами в організмі. Спробуйте це варення з обліпихи "П'ятихвилинка" і насолоджуйтеся його незабутнім смаком та корисними властивостями!
Варення з обліпихи також можна використовувати як додаток до різноманітних страв, наприклад, до гарячого овсяного пудингу або йогурту. Воно додасть їм не тільки смаку, але й корисних речовин.
Також можна експериментувати з іншими інгредієнтами, щоб додати варенню більше смаку. Наприклад, можна покласти трохи кориці, яка додасть тонку пряність, або нарізані шматочки свіжого імбиру для того, щоб збагатити варення свіжим смаком.
Взагалі, варення з обліпихи "П'ятихвилинка" - це ідеальний спосіб додати до вашого раціону багато корисних інгредієнтів та смачний десерт. Змінюйте рецепт на свій смак та насолоджуйтеся цим смаколиком!