Варення з інжиру з горіхами

Варення з інжиру з горіхами
3.8
(13)
Метод: На плиті
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг інжиру
  • 1 кг цукру
  • 100 гр горіхів
  • 1 лимон

Рецепт приготування:

  1. Горіхи попередньо очистити від шкаралупи та слегка підсмажити на сухій сковороді, поки не з'явиться приємний аромат. Великі горішки можна розрізати навпіл.
  2. Інжир промити, відрізати верхівку і проткнути кожен плід зубочисткою кілька разів. Якщо бажаєте, можна зробити розріз в кожному інжирі та покласти в нього горішок.
  3. Покласти інжир з горіхами у велику миску, засипати цукром і перемішати. Залишити все на 15-20 годин при кімнатній температурі до утворення соку.
  4. Поставити миску на середній вогонь і, помішуючи, довести варення до кипіння. Варити варення з інжиру близько 20 хвилин при слабкому кипінні, якомога частіше помішуючи.
  5. До цього часу вимити та нарізати тонкими часточками лимон, видалити з нього всі кісточки. Банки простерилізувати будь-яким способом, бляшані кришки проварити протягом 10 хвилин.
  6. Додати лимон в варення і варити його, помішуючи, ще 1-2 хвилини.
  7. Розлити кипляче варення з інжиру по сухим та стерильним банкам, закрутити кришками, перевернути та укутати теплою ковдрою до повного охолодження.
  8. Зберігати варення з інжиру з горіхами в прохолодному і темному приміщенні разом з іншими заготівлями на зиму.

Інжир - це надзвичайно корисний продукт, що містить багато вітамінів, мінералів та антиоксидантів. Це допомагає зберігати шкіру здоровою та боротися зі стресом, що відображається на здоров'ї серця та кровоносних судин. Тому, включення варення з інжиру в раціон може бути корисним для вашого здоров'я.

Крім того, варення з інжиру з горіхами - це ідеальна насолода на зиму, яку можна додавати до різних страв. Воно прекрасно поєднується з млинцями, оладками, морозивом та іншими десертами. Тому, якщо ви хочете приготувати щось особливе та смачне на зиму, варення з інжиру з горіхами - прекрасний вибір!