Рецепт: Як приготувати варення з шовковиці

Рецепт: Як приготувати варення з шовковиці
3.4
(15)
Метод: На плиті
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1,5 кг шовковиці
  • 1,5 кг цукру
  • 50 мл коньяку/рома/горілки/віскі
  • 1 ст. лимонного соку

Рецепт приготування страви:

  1. Шовковицю перебрати, очистити від сміття та листя. Ретельно промити ягоди і воді і повністю обсушити. Скласти шовковицю в миску чи каструлю, додати коньяк, всипати цукор і перемішати.
  2. Залишити шовковицю із цукром на 6-10 годин при кімнатній температурі, накривши миску марлею. Через вказаний час поставити миску/каструлю на вогонь і помішуючи довести варення до кипіння.
  3. Варити варення з шовковиці при сильному кипінні, безперервно помішуючи приблизно 15 хвилин. При утворенні піни на поверхні – знімати її. Зняти миску з вогню, накрити марлею і залишити на 8-10 годин при кімнатній температурі.
  4. Банки та кришки для консервації простерилізувати будь-яким зручним для вас способом. Варення повернути на вогонь і проварити протягом 7-8 хвилин після закипання, помішуючи. Наприкінці варіння влити лимонний сік, розмішати та зняти з вогню.
  5. Розкласти гаряче варення по сухим стерильним банкам, закатати їх кришками і перевернути догори дном. Укутати банки ковдрою, залишити на 6-8 годин. Перевернути банки вгору і відправити на зберігання в темне і прохолодне місце. Зберігається шовковичне варення близько 1,5 років.

Цікавий факт про шовковицю: В Китаї шовковиця відома як "живильник", тому що її вважають поживним продуктом, який допомагає відновити енергію та підтримувати здоров'я. Крім того, шовковиця містить велику кількість антиоксидантів та вітамінів, що корисно для організму людини. Так що, спробуйте цей домашній рецепт варення з шовковиці та насолоджуйтесь корисними властивостями цієї ягоди.