Варення з груш із лимоном

Варення з груш із лимоном
5.0
(11)
Метод: На плиті
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг груш
  • 1 кг цукру
  • 150 мл води
  • 2 лимони
  • 2-3 бутончики гвоздики

Рецепт приготування:

  1. Один лимон покладіть на декілька хвилин у гарячу воду. Потім розріжте навпіл та вичавіть з нього увесь сік, процідіть його крізь сито. Змішайте сік одного лимона з водою та цукром у великій мисці та поставте на слабкий вогонь.
  2. Помішуючи, доведіть сироп до кипіння та зніміть з вогню. Потім вимийте другий лимон та груші. Видаліть серцевину з груш та поріжте м'якоть з шкіркою на маленькі шматочки. Поріжте лимон на дрібні шматочки, видаліть кісточки.
  3. Додайте груші та лимон у гарячий сироп, перемішайте та залиште на добу при кімнатній температурі. Періодично помішуйте вміст миски. Через добу поставте варення на вогонь та проваріть протягом 5 хвилин на слабкому кипінні.
  4. Зніміть миску з вогню та залиште до повного охолодження. Знову проваріть грушеве варення близько 5 хвилин, а потім охолодіть до кімнатної температури. В третій раз поставте миску на вогонь, доведіть варення до кипіння та варіть 5-7 хвилин, періодично помішуючи.
  5. Розлийте кипляче варення по стерильним та сухим банкам, закрийте кришками (попередньо проваріть їх 10 хвилин). Переверніть банки догори дном, огорніть їх ковдрою та залиште на ніч, щоб варення охололо. Зберігайте консервоване варення в прохолодному та темному місці.

Це простий та смачний рецепт грушевого варення з нотками лимону. Лимонний сік додає варенню освіжаючий аромат та гармонійно поєднується зі смаком груш. Таке варення можна додавати до йогурту, мюслів, оладок, або просто намазувати на свіжий хліб. Ви також можете експериментувати з іншими інгредієнтами, додавати спеції, наприклад, корицю або кардамон, для створення власного неповторного смаку. Готуйте зі задоволенням та насолоджуйтеся смаком домашнього варення. Смачного!