Протерта обліпиха з цукром

Протерта обліпиха з цукром
4.4
(8)
Метод: На плиті
Час приготування: 20 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1,5 кг цукру
  • 1 кг обліпихи
  • 100 мл чистої води

Рецепт приготування:

  1. Обліпиху добре промийте, відокремте від віток та мусору. Дайте ягодам обсохнути, потім перекладіть їх у м'ясорубку та перемеліть.
  2. Додайте до отриманого пюре цукор, влийте воду та добре перемішайте до повного розчинення цукру.
  3. Розподілить отриману масу по банках (банки повинні бути простерилізовані з використанням соди та пропарені окропом), закрийте кришками та відправте у прохолодне та захищене від сонячних променів місце.

Після завершення приготування, протерта обліпиха з цукром може зберігатися протягом тривалого часу. Це чудовий спосіб зберегти вітаміни та мінерали на зиму. Можна використовувати як самостійно, так і в якості додатку до різних страв та десертів. Також, її можна додавати до гарячих напоїв, щоб отримати додаткову порцію вітаміну С.

Обліпиха - це дуже корисна ягода, яка містить велику кількість вітамінів та мінералів, в тому числі вітамін С, вітамін Е, каротин, калій, кальцій, фосфор і залізо. Протерта обліпиха з цукром - це чудовий спосіб зберегти всі корисні властивості цієї ягоди на зиму.

Це не тільки корисний, але і дуже смачний десерт. Можна використовувати його як додаток до йогурту, каші, пудингу або просто їсти його ложкою. Крім того, це чудова приправа для м'ясних страв, салатів та морепродуктів.

Якщо ви не любите відчуття зерен обліпихи в пюре, то перед розкладанням маси по банкам, ви можете протерти пюре через сито. Це дозволить вам отримати гладке і однорідне пюре без зерен.

Отже, якщо ви шукаєте швидкий і простий спосіб зберігання обліпихи на зиму, спробуйте цей рецепт. Протерта обліпиха з цукром - це не тільки корисна, але й дуже смачна заготівля, яка дозволить вам насолоджуватися корисними властивостями обліпихи протягом всієї зими.