Варення із зелених помідорів
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг зелених помідорів
- 1 кг цукру
- 1 лимон
- 10 г ванільного цукру
Рецепт приготування:
- Підготуйте зелені помідори: вимийте їх, обсушіть і наріжте на часточки за допомогою гострого ножа. Заморозьте помідори повністю, а потім розморозьте їх до кімнатної температури та видаліть всю жидкість.
- Вимийте лимон, наріжте на крупні шматочки та видаліть кісточки. Перемеліть його у м'ясорубці або блендері (зі шкіркою), потім змішайте з часточками зелених помідорів та цукром у одній мисці.
- Залиште помідори з лимоном та цукром на 10-12 годин при кімнатній температурі. Після цього поставте миску на вогонь та проваріть варення протягом 10-15 хвилин після закипання, помішуючи. Зніміть з вогню, залиште остигати принаймні на 2 години.
- Поверніть помідорне варення на вогонь та знову проваріть його протягом 15 хвилин. Зніміть миску з плити та залиште до повного охолодження.
- Перед консервацією варення простерилізуйте банки та прокип'ятіть кришки протягом 10 хвилин.
- Підготуйте варення в третій раз, проваривши його ще 10-15 хвилин. Розлийте варення по банках, закрийте кришками та переверніть. Огорніть банки ковдрою та залиште до повного остигання.
- Варення з зелених помідорів з лимоном і ваніллю готове! Можна зберігати його в прохолодному темному місці. Відкрите варення слід зберігати у холодильнику.
Для тих, хто любить експериментувати, можна спробувати додати до варення інші інгредієнти, наприклад, корицю, м'яту або чорний перець. Також можна замінити ванільний цукор на ванільну пасту або екстракт ванілі.
Це варення досить незвичайне, тому воно може стати оригінальним подарунком для рідних і близьких. Додайте до баночок етикетки та прикрасьте їх стрічками або бавовняними тканинками, і отримайте стильний та смачний подарунок.