Маринований фізаліс

Маринований фізаліс
3.9
(10)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Щоб приготувати маринований фізаліс зі спеціями, Вам знадобляться:

Інгредієнти:

  • фізаліс овочевий (опціонально)

Для кожної 0,5 л банки:

  • 4 бутончики гвоздики
  • 1 зонтик кропу
  • 3-4 горошини чорного перцю
  • 3-4 горошини духмяного перцю
  • 2 ч.л. цукру
  • 1 зубчик часнику
  • 1 ч.л. солі
  • 1 ч.л. 9% оцту
  • 1 лавровий лист
  • 1-2 вишневих листа
  • 1 лист смородини
  • 1 лист хрону

Рецепт приготування:

  1. Почніть з миття банок і їх стерилізації будь-яким зручним для Вас способом. Для консервації бляшані кришки також проваріть в киплячій воді приблизно 10 хвилин.
  2. Повністю всю зелень фізалісу слід зняти та добре промити.
  3. На дно банок покладіть очищений часник, гвоздику, зонтик кропу, горошини перцю, а також вишневі, хронові, лаврові та смородинові листки. Зверху наступним шаром ретельно укладіть фізаліс.
  4. Закип'ятіть воду у каструлі та залийте крутим кип'ятком вміст банок аж до самого верху. Покрийте банки кришками та залиште банки на 20 хвилин, після чого слід злити маринад в каструлю, додати цукор та сіль (з розрахунку на кількість банок) і довести до кипіння, помішуючи.
  5. Залийте киплячий маринад у банки, покрийте кришками і залиште на ще 20 хвилин.
  6. Після закінчення часу повторіть процедуру злиття маринаду і його доведення до кипіння, розлиття по банках, додавання оцту та закатування кришками.
  7. Переверніть банки догори дном, огорніть полотняним рушником або ковдрою. Після охолодження можна зняти рушник (ковдру) і прибрати банки до інших заготівель на зиму. Маринований фізаліс слід зберігати в прохолодному та темному місці.

Цікаво знати, що фізаліс є дуже багатим на антиоксиданти та вітамін С, що робить його корисним для зміцнення імунітету та здоров'я. Крім того, фізаліс можна вирощувати в саду або на городі, і він стане чудовим декоративним елементом. Не вагайтеся спробувати цей рецепт і насолоджуватися його смаком у будь-який час року!

Не вагайтеся, готуйте. Смачного!