Варення з червоних помідорів
Кухня
Інгредієнти:
- 1,3 кг цукру
- 1 кг помідорів сорту "Сливка"
- 350 мл чистої води
- 0,5 г ваніліну
Рецепт приготування:
- Зробіть на помідорах невеликі надрізи, опустіть кожен плід на декілька секунд у каструлю з киплячою водою, а потім перекладіть з допомогою шумівки в льодяну воду. Після цієї процедури зніміть шкірку з кожного помідора.
- В окремій каструлі або мисці змішайте цукор з водою, поставте на слабкий вогонь і, помішуючи, нагрівайте сироп до повного розчинення цукру. Додайте очищені помідори в киплячий сироп, перемішайте і зніміть з вогню.
- Залиште помідори на ніч при кімнатній температурі, щоб вони виділили сік. Перелийте сироп, що вийшов, в окрему каструлю, доведіть до кипіння і додайте до помідорів, перемішайте. Знову залиште майбутне варення настоюватись на добу при кімнатній температурі.
- Наступного дня злийте сироп в каструлю, доведіть його до кипіння і залийте помідори. Знову залиште на добу при кімнатній температурі. Для четвертої варки приготуйте банки і кришки: банки простерилізуйте на пару, в духовці або в мікрохвильовці, а кришки прокип’ятіть протягом 10 хвилин.
- Поставте миску з варенням з червоних помідорів на вогонь, доведіть до кипіння і варіть, помішуючи, 10-15 хвилин до досягнення бажаної консистенції. В кінці додайте ванілін і перемішайте. Розлийте кипляче варення по сухим банкам, закатайте кришками і переверніть догори дном.
- Огорніть банки теплою ковдрою і залиште їх принаймні на 6-8 годин для охолодження. Після цього можна перекласти баночки з варенням на зберігання в приміщення, захищене від прямих сонячних променів.
Це варення з червоних помідорів можна подавати з млинцями, бісквітами, печивом або просто з'їдати належним чином, як ласощі. Додайте свої улюблені спеції, які підкреслять смак варення, додайте курагу або горіхи, щоб додати більше текстури. Зберігайте варення в прохолодному і темному місці, щоб зберегти його свіжість і смак на довгий час.