Варення з японської айви

Варення з японської айви
4.7
(11)
Метод: На плиті
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 кг цукру
  • 1 кг японської айви
  • 350 мл чистої води

Рецепт приготування:

  1. Ретельно вимийте айву, обсушіть її та видаліть серцевину. Наріжте плоди на тонкі часточки.
  2. У великій мисці змішайте цукор з водою та поставте суміш на слабкий вогонь. Постійно помішуючи, нагрівайте сироп до повного розчинення кристалів цукру.
  3. Як тільки сироп закипить, додайте до нього часточки айви, перемішайте та варіть 5-6 хвилин при слабкому кипінні, помішуючи.
  4. Зніміть миску з вогню, накрийте марлею та залиште на 6-8 годин до повного охолодження.
  5. Поверніть миску на вогонь та доведіть варення з айви до кипіння. Варіть ще 5-6 хвилин, помішуючи, після чого зніміть з вогню та остудіть його.
  6. Повторіть процес варіння ще двічі, кожного разу варіть варення 5 хвилин.
  7. Підготуйте банки (стерилізуйте їх будь-яким способом, за бажанням) та кришки (обробляйте їх парою протягом 10 хвилин).
  8. Розлийте кипляче варення по сухим банкам, закатайте кришками та переверніть. Огорніть банки ковдрою та залиште до повного охолодження. Можна зберігати варення протягом кількох місяців. Якщо ви хочете, щоб воно було ще тривалішим, можете складувати банки в холодильнику.

Айва - це плід, який росте в Японії та Китаї, а також в інших країнах Азії. Її часто використовують у кулінарії, тому що вона має неповторний смак та аромат. Японська айва має вищий вміст вітаміну С порівняно зі звичайною айвою, а також багата на кальцій, калій та інші корисні мінерали.

Варення з айви - це чудовий спосіб насолодитися унікальним смаком цього плоду та зберегти його корисні властивості. Варення можна використовувати як додаток до сніданку, наприклад, на хліб, або як начинку для десертів, наприклад, тістечок. Спробуйте цей оригінальний рецепт та насолоджуйтесь смаком японського айвового варення!