Варення з клюкви: смачна насолода для всієї родини

Варення з клюкви: смачна насолода для всієї родини
4.6
(11)
Метод: На плиті
Час приготування: 300 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг клюкви
  • 1 кг цукру

Інструкції:

  1. Відокреміть клюкву від гілок, промийте і обсушіть ягоди.
  2. Половину ягід подрібніть до стану пюре за допомогою блендера або картопляного тертка.
  3. З'єднайте пюре з рештою клюкви та цукром в більшій каструлі або мисці. Доведіть до кипіння за постійного помішування.
  4. Додайте цілі ягоди та варіть масу без перерви на протязі 5 хвилин.
  5. Зніміть з вогню, накрийте марлею і залиште в теплому місці не менше 5 годин.
  6. Поверніть на вогонь і варіть ще 10 хвилин, помішуючи ложкою.
  7. Підготуйте банки та кришки, прокип'ятіть кришки протягом 8 хвилин.
  8. Розкладіть варення по банкам, закрийте кришками і переверніть вверх дном. Обмотайте одеялом та залиште до повного остигання (5-6 годин).
  9. Зберігайте варення з клюкви в темному прохолодному місці до 1,5 років.

Це варення з клюкви може бути використано як начинка для пирогів або як додаток до сніданку чи чаю. Клюква містить багато вітаміну С та інших корисних речовин, тому це варення не тільки смачне, але й корисне для вашого організму