Банани в карамелі

Банани в карамелі
4.3
(10)
Метод: На плиті
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 мл холодної води
  • 1 середній банан
  • 100 г цукру
  • 2 ст. л. кунжуту
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • 1-2 ст. л. крохмалю

Інструкція:

  1. Очистіть банан та наріжте його на шматочки.
  2. Викладіть крохмаль на окрему тарілку.
  3. Розігрійте рослинну олію на пательні.
  4. Обваляйте кожний кусочок банана в крохмалі та покладіть на розігріту пательню з олією.
  5. Смажте кусочки банана до золотистого кольору з обох боків.
  6. Вийміть банани з пательні та покладіть на тарілку, прикривши їх паперовою серветкою.
  7. На пательні з олією всипте цукор та зменшіть вогонь.
  8. Помішуючи, розітріть цукор до повного розчинення та золотистого кольору.
  9. Висипте кунжут в карамель та перемішайте.
  10. Покладіть кусочки банана в карамель та перемішайте.
  11. Вийміть кусочки банана з карамелі та окунайте на кілька секунд в холодній воді, щоб карамель не прилипала до тарілки.
  12. Покладіть банани на тарілку та прикрасьте свіжою м'ятою.
  13. Подавайте банани в карамелі теплими або прохолодженими.

Цей десерт можна приготувати не тільки з бананами, але і з іншими фруктами, наприклад, яблук.