Банани в карамелі
Кухня
Інгредієнти:
- 300 мл холодної води
- 1 середній банан
- 100 г цукру
- 2 ст. л. кунжуту
- 2 ст. л. рослинної олії
- 1-2 ст. л. крохмалю
Інструкція:
- Очистіть банан та наріжте його на шматочки.
- Викладіть крохмаль на окрему тарілку.
- Розігрійте рослинну олію на пательні.
- Обваляйте кожний кусочок банана в крохмалі та покладіть на розігріту пательню з олією.
- Смажте кусочки банана до золотистого кольору з обох боків.
- Вийміть банани з пательні та покладіть на тарілку, прикривши їх паперовою серветкою.
- На пательні з олією всипте цукор та зменшіть вогонь.
- Помішуючи, розітріть цукор до повного розчинення та золотистого кольору.
- Висипте кунжут в карамель та перемішайте.
- Покладіть кусочки банана в карамель та перемішайте.
- Вийміть кусочки банана з карамелі та окунайте на кілька секунд в холодній воді, щоб карамель не прилипала до тарілки.
- Покладіть банани на тарілку та прикрасьте свіжою м'ятою.
- Подавайте банани в карамелі теплими або прохолодженими.
Цей десерт можна приготувати не тільки з бананами, але і з іншими фруктами, наприклад, яблук.