Джем з шовковиці

Джем з шовковиці
5.0
(15)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг шовковиці
  • 1 кг цукру
  • 2 ст. л. лимонного соку або 1 ч. л. лимонної кислоти

Інструкції:

  1. Переберіть шовковицю, очистіть від плодоніжок і добре промийте.
  2. Змішайте чисту шовковицю з цукром та розітріть ягоди пестиком, м'ясорубкою або блендером. Рекомендується протерти отриману ягідну масу через сито.
  3. Перелийте шовковичне пюре в каструлю та поставте на маленький вогонь. Заготівлю потрібно помішувати, доводячи до кипіння. Готуйте джем з шовковиці протягом 45-55 хвилин до легкої густини, часто помішуючи ложкою. При утворенні піни на поверхні - знімайте її.
  4. Банки для консервації простерилізуйте на пару, в духовці або в мікрохвильовці. Бляшані кришки окремо прокип'ятіть 10 хвилин. Додайте у готовий джем лимонний свіжовижатий сік або лимонну кислоту та перемішайте до однорідності.
  5. Розкладіть джем по стерильним та сухим банкам, закрийте кришками та переверніть догори дном. Укутайте банки теплою ковдрою та залиште в такому положенні на 6-10 годин, доки скло повністю не остигне. Джем з шовковиці можна зберігати в прохолодному та темному місці разом з іншими заготівлями на зиму протягом 1,5-2 років.

Шовковиця - це ягода, яку можна легко знайти в літній період. Вона має високий вміст вітаміну С, калію, заліза та інших корисних речовин. Тому джем з шовковиці не тільки дуже смачний, але й допомагає зміцнити імунітет та боротися з простудними захворюваннями.

Крім того, джем з шовковиці може бути використаний не тільки як самостійна страва, але й як додаток до багатьох страв. Він додає смаку й аромату ягідної витримки стравам з м'яса, риби або випічки.

Нарешті, приготування джему з шовковиці - це не тільки добре заняття, а й чудовий спосіб провести осінні вечори з родиною та друзями. Такі моменти залишаються в пам'яті на довгі роки та зближують людей.