Рецепт желе з калини

Рецепт желе з калини
4.3
(10)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 800 мл чистої води
  • 200 г калини
  • 150 г цукру
  • 20-25 г желатину

Інструкції:

  1. Відділіть ягоди калини від гілок, промийте та залийте їх кип`яченою водою на 30 секунд. Потім злийте воду та помістіть калину у марлю. Тримайте в холодильнику, доки не знадобиться.
  2. Желатин змішайте з 100 мл холодної води та залиште на 15 хвилин, щоб він набух. Додайте до калинової маси, яку залишили у марлі, 800 мл води та поставте на вогонь. Доведіть до кипіння та варіть ще 5 хвилин.
  3. Процідіть калинову масу через марлю, додайте цукор та теремішуйте поки цукор не розчиниться. Не доводьте до кипіння. Додайте желатинову масу та знову процідіть.
  4. Розлийте желе по порційних формах та поставте у холодильник на 4 години або до повного застигання.
  5. Після застигання, прикрасьте желе з калини за своїм смаком та подавайте до столу.