Відділіть ягоди калини від гілок, промийте та залийте їх кип`яченою водою на 30 секунд. Потім злийте воду та помістіть калину у марлю. Тримайте в холодильнику, доки не знадобиться.
Желатин змішайте з 100 мл холодної води та залиште на 15 хвилин, щоб він набух. Додайте до калинової маси, яку залишили у марлі, 800 мл води та поставте на вогонь. Доведіть до кипіння та варіть ще 5 хвилин.
Процідіть калинову масу через марлю, додайте цукор та теремішуйте поки цукор не розчиниться. Не доводьте до кипіння. Додайте желатинову масу та знову процідіть.
Розлийте желе по порційних формах та поставте у холодильник на 4 години або до повного застигання.
Після застигання, прикрасьте желе з калини за своїм смаком та подавайте до столу.