Рецепт домашніх булочок з творогом
Інгредієнти:
Для тіста:
- 0,5 кг борошна
- 250 мл молока
- 50 гр вершкового масла
- 60 мл чистої води
- 1,5 ст.л. цукру
- ½ ч.л. сухих дріжджів
- ¼ ч.л. солі
Для начинки:
- 300 г творогу
- 1 яйце
- 3-4 ст.л. цукру (залежно від смаку)
- 1 жовток
Інструкції:
-
Попередньо підігрійте молоко до приблизно 35°C. Додайте до нього цукор, сіль, дріжджі та добре перемішайте до повного розчинення сухих інгредієнтів.
-
Додайте близько 100-120 г борошна та перемішайте, доки тісто не стане однорідним та без комочків. Накрийте миску легким рушником і залиште в теплому місці на 30 хвилин.
-
Додайте розтоплене вершкове масло до тіста, поступово додаючи залишок борошна. Замішайте тісто до однорідної консистенції. Накрийте миску легким рушником і залиште в теплому місці на 1-1,5 години. Тісто повинно збільшитися в 2-2,5 рази.
-
Розділіть тісто на рівні кульки та зробіть в них по одному розрізу. Змішайте творог з цукром та яйцем і добре перемішайте виделкою до однорідності. Додайте невелику кількість творожної начинки на середину кожної кульки тіста.
-
Положіть булочки на противень, покритий пергаментним папером або фольгою, і залиште на 15 хвилин, щоб вони піднялися.
-
Розігрійте духовку до 180°C. Збийте жовток виделкою та змастіть ним поверхню кожної булочки.
-
Печіть булочки протягом 25 хвилин або до золотисто-коричневого кольору. Дайте їм охолонути протягом декількох хвилин, перш ніж подавати.