Рецепт домашніх булочок з творогом

Рецепт домашніх булочок з творогом
4.9
(15)
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 0,5 кг борошна
  • 250 мл молока
  • 50 гр вершкового масла
  • 60 мл чистої води
  • 1,5 ст.л. цукру
  • ½ ч.л. сухих дріжджів
  • ¼ ч.л. солі

Для начинки:

  • 300 г творогу
  • 1 яйце
  • 3-4 ст.л. цукру (залежно від смаку)
  • 1 жовток

Інструкції:

  1. Попередньо підігрійте молоко до приблизно 35°C. Додайте до нього цукор, сіль, дріжджі та добре перемішайте до повного розчинення сухих інгредієнтів.

  2. Додайте близько 100-120 г борошна та перемішайте, доки тісто не стане однорідним та без комочків. Накрийте миску легким рушником і залиште в теплому місці на 30 хвилин.

  3. Додайте розтоплене вершкове масло до тіста, поступово додаючи залишок борошна. Замішайте тісто до однорідної консистенції. Накрийте миску легким рушником і залиште в теплому місці на 1-1,5 години. Тісто повинно збільшитися в 2-2,5 рази.

  4. Розділіть тісто на рівні кульки та зробіть в них по одному розрізу. Змішайте творог з цукром та яйцем і добре перемішайте виделкою до однорідності. Додайте невелику кількість творожної начинки на середину кожної кульки тіста.

  5. Положіть булочки на противень, покритий пергаментним папером або фольгою, і залиште на 15 хвилин, щоб вони піднялися.

  6. Розігрійте духовку до 180°C. Збийте жовток виделкою та змастіть ним поверхню кожної булочки.

  7. Печіть булочки протягом 25 хвилин або до золотисто-коричневого кольору. Дайте їм охолонути протягом декількох хвилин, перш ніж подавати.