Рецепт ніжних пончиків на згущеному молоці
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг борошна
- 1 банка згущеного молока (близько 350 гр)
- 4 яйця
- 1 ч.л. соди
- 1/4 ч.л. солі
- рослинна олія для смаження
Інструкції:
- Вбийте яйця в миску та збийте міксером до утворення піни. Поступово додавайте згущене молоко та змішуйте на середній швидкості, доки не отримаєте однорідну консистенцію.
- Додайте сіль, соду та знову перемішайте міксером або вінчиком. Процідіть борошно через сито та додайте його до яєчної маси, замісіть круте тісто та залиште його на 10-15 хвилин в теплі.
- Розкатайте тісто на присипаній борошном поверхні на товщину близько 1,5-2 см. Виріжте круги або кільця з розкатаного тіста за допомогою склянки або формочок для печива.
- У каструлю з товстим дном або глибоку сковорідку налити близько 250 мл рослинної олії та поставити на вогонь. Як тільки олія почне потріскувати, опустити в неї вирізані шматочки тіста.
- Смажте пончики із згущеного молока приблизно 2 хвилини з кожного боку, доки вони не стануть рум'яними. Покладіть пончики на паперовий рушник, щоб зняти надмірну олію.
- Поки пончики трохи остуджуються, повторіть процес з наступною партією тіста. Потім можна подавати пончики на стіл гарячими. За бажанням можна прикрасити їх глазур'ю, розтопленим шоколадом або посипати цукровою пудрою.