Рецепт ніжних пончиків на згущеному молоці

Рецепт ніжних пончиків на згущеному молоці
3.8
(14)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг борошна
  • 1 банка згущеного молока (близько 350 гр)
  • 4 яйця
  • 1 ч.л. соди
  • 1/4 ч.л. солі
  • рослинна олія для смаження

Інструкції:

  1. Вбийте яйця в миску та збийте міксером до утворення піни. Поступово додавайте згущене молоко та змішуйте на середній швидкості, доки не отримаєте однорідну консистенцію.
  2. Додайте сіль, соду та знову перемішайте міксером або вінчиком. Процідіть борошно через сито та додайте його до яєчної маси, замісіть круте тісто та залиште його на 10-15 хвилин в теплі.
  3. Розкатайте тісто на присипаній борошном поверхні на товщину близько 1,5-2 см. Виріжте круги або кільця з розкатаного тіста за допомогою склянки або формочок для печива.
  4. У каструлю з товстим дном або глибоку сковорідку налити близько 250 мл рослинної олії та поставити на вогонь. Як тільки олія почне потріскувати, опустити в неї вирізані шматочки тіста.
  5. Смажте пончики із згущеного молока приблизно 2 хвилини з кожного боку, доки вони не стануть рум'яними. Покладіть пончики на паперовий рушник, щоб зняти надмірну олію.
  6. Поки пончики трохи остуджуються, повторіть процес з наступною партією тіста. Потім можна подавати пончики на стіл гарячими. За бажанням можна прикрасити їх глазур'ю, розтопленим шоколадом або посипати цукровою пудрою.