Пиріг з динею та яблуками
Кухня
Інгредієнти:
- 2 яблука
- 6 яєць
- 300 г дині (очищеної м'якоті)
- 300 г цукру
- 220 г борошна
- 2 ст. л. рослинної олії
- 1 ст. л. сметани
- 10 г ванільного цукру
- 1/2 ч. л. гірчичної соди
Інструкції:
- Запаліть духовку на 180С та підготуйте форму для печення, намащуючи її олією або застеляючи пергаментним папером.
- Наріжте яблука на невеликі кубики, а диню також на кубики приблизно такого ж розміру.
- Розділіть жовтки від білків, виставляючи білки в холодильник. Збийте жовтки з цукром доки не отримаєте світлу кремову масу (приблизно 5 хвилин). Додайте сметану, ванільний цукор та гірчичну соду до жовтків та знову збийте до однорідної маси.
- Добре вибийте білки до утворення стійких вершків та поступово додавайте їх до бісквітного тіста.
- Зверху викласти подрібнені яблука, залити їх половиною від тесту, що залишився. Наступним шаром викласти шматочки дині і покрити їх тестом, що залишився. Надіслати форму в розігріту духову шафу.
- Випікати пиріг з динею близько півгодини до готовності. Через вказаний час вимкнути вогонь і залишити форму в духовці на 15-20 хвилин. Вийняти форму, дістати пиріг на блюдо та прикрасити на свій смак. Пиріг з динею можна подавати до столу і в гарячому і в охолодженому вигляді. Приємного чаювання!