Пиріг з динею та яблуками

Пиріг з динею та яблуками
4.9
(6)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 яблука
  • 6 яєць
  • 300 г дині (очищеної м'якоті)
  • 300 г цукру
  • 220 г борошна
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • 1 ст. л. сметани
  • 10 г ванільного цукру
  • 1/2 ч. л. гірчичної соди

Інструкції:

  1. Запаліть духовку на 180С та підготуйте форму для печення, намащуючи її олією або застеляючи пергаментним папером.
  2. Наріжте яблука на невеликі кубики, а диню також на кубики приблизно такого ж розміру.
  3. Розділіть жовтки від білків, виставляючи білки в холодильник. Збийте жовтки з цукром доки не отримаєте світлу кремову масу (приблизно 5 хвилин). Додайте сметану, ванільний цукор та гірчичну соду до жовтків та знову збийте до однорідної маси.
  4. Добре вибийте білки до утворення стійких вершків та поступово додавайте їх до бісквітного тіста.
  5. Зверху викласти подрібнені яблука, залити їх половиною від тесту, що залишився. Наступним шаром викласти шматочки дині і покрити їх тестом, що залишився. Надіслати форму в розігріту духову шафу.
  6. Випікати пиріг з динею близько півгодини до готовності. Через вказаний час вимкнути вогонь і залишити форму в духовці на 15-20 хвилин. Вийняти форму, дістати пиріг на блюдо та прикрасити на свій смак. Пиріг з динею можна подавати до столу і в гарячому і в охолодженому вигляді. Приємного чаювання!