Варення з ківі
Інгредієнти:
- 1 кг ківі
- 500 г цукру
- 2 середні лимони
- 100 мл чистої води
Інструкції:
-
Один лимон очистіть від шкірки та поріжте м'якуш на частинки, видаляючи насіння. Викладіть лимон у каструлю разом із 100 г цукру та водою. Підігрійте на середньому вогні та варіть 10 хвилин після закипання, помішуючи.
-
Під час варіння лимона очистіть ківі від шкірки та наріжте його на кружечки або півкола. Додайте ківі та залишок цукру у каструлю з лимоном та змішайте. Доведіть варення з ківі до кипіння, потім зніміть з вогню.
-
Через 8-10 годин поверніть каструлю з варенням на вогонь та доведіть його до кипіння. Простирилізуйте банки будь-яким зручним для вас способом, а кришки проваріть у кип'ятку на протязі 8 хвилин. Другий лимон помістіть у гарячу воду на 5 хвилин.
-
Вийміть лимон з води, розріжте навпіл та вижміть весь сік, процідіть через сито. Додайте лимонний сік у варення з ківі через 10 хвилин після закипання та змішайте. Готуйте ще 5-10 хвилин, знімаючи піну, яка утворилася на поверхні.
-
Розподіліть гаряче варення по банкам, закрити кришками та перевернути їх догори ногами, укрити ковдрою. Залиште банки у такому положенні до повного остигання та зберігайте в прохолодному місці, захищеному від світла. Це варення можна зберігати протягом 1 року.