Варення з ківі

Варення з ківі
4.7
(8)
Метод: На плиті
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг ківі
  • 500 г цукру
  • 2 середні лимони
  • 100 мл чистої води

Інструкції:

  1. Один лимон очистіть від шкірки та поріжте м'якуш на частинки, видаляючи насіння. Викладіть лимон у каструлю разом із 100 г цукру та водою. Підігрійте на середньому вогні та варіть 10 хвилин після закипання, помішуючи.

  2. Під час варіння лимона очистіть ківі від шкірки та наріжте його на кружечки або півкола. Додайте ківі та залишок цукру у каструлю з лимоном та змішайте. Доведіть варення з ківі до кипіння, потім зніміть з вогню.

  3. Через 8-10 годин поверніть каструлю з варенням на вогонь та доведіть його до кипіння. Простирилізуйте банки будь-яким зручним для вас способом, а кришки проваріть у кип'ятку на протязі 8 хвилин. Другий лимон помістіть у гарячу воду на 5 хвилин.

  4. Вийміть лимон з води, розріжте навпіл та вижміть весь сік, процідіть через сито. Додайте лимонний сік у варення з ківі через 10 хвилин після закипання та змішайте. Готуйте ще 5-10 хвилин, знімаючи піну, яка утворилася на поверхні.

  5. Розподіліть гаряче варення по банкам, закрити кришками та перевернути їх догори ногами, укрити ковдрою. Залиште банки у такому положенні до повного остигання та зберігайте в прохолодному місці, захищеному від світла. Це варення можна зберігати протягом 1 року.