Рецепт домашнього джему з калини

Рецепт домашнього джему з калини
4.9
(6)
Метод: На плиті
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг калини
  • 1 кг цукру
  • 0,4-0,5 л чистої води

Інструкції:

  1. Калину відібрати від гілок, перебрати та ретельно промити.
  2. У великій каструлі довести воду до кипіння та додати чисті ягоди. Проварити їх протягом 2-3 хвилин.
  3. Злити воду та подрібнити калину блендером до однорідного пюре (можна використати м'ясорубку).
  4. Протерти отримане пюре через сито (не обов'язково), повернути просіяне пюре в каструлю та поставити на вогонь.
  5. Додати цукор, чисту воду, ретельно перемішати та довести масу до кипіння.
  6. Готувати джем з калини приблизно 45-55 хвилин до згущення, періодично помішуючи.
  7. Поки джем готується, простерилізуйте банки на пару, в духовці або мікрохвильовці, а кришки прокип'ятити протягом 8-10 хвилин.
  8. Розкласти гарячий джем по банках, закатати їх кришками та перевернути догори дном. Замотати рушником та залишити охолонути протягом 5-6 годин.
  9. Після повного охолодження джем з калини можна зберігати в прохолодному місці, захищеному від сонячних променів. Домашній джем з калини зберігається протягом 1 року.